Chabab moet Riekerhaven verlaten, maar voelt zich toch winnaar

Chabab kan geen beroep doen op ontruimingsbescherming en moet sportpark Riekerhaven verlaten. Dat maakte rechter A. Sissing vandaag bekend. Het moment wanneer Chabab het sportpark moet verlaten kon de rechter echter niet vaststellen. “Er heeft in conventie geen inhoudelijke beoordeling van de opzegging plaatsgevonden,” zei Sissing.

De voorzitter van Chabab, Khalid Berdouni, was tevreden over de uitspraak. “Dat we het sportpark moeten verlaten dat weet ik eigenlijk al sinds 2008. Onze toekomst ligt niet op Riekerhaven. Maar over het feit dat de rechter geen uitspraak kon doen over rechtsgeldigheid van de huuropzegging, dat is positief voor ons. Ze kon daardoor geen toezegging doen over het tijdstip van ontruiming. Het betekent dat we voorlopig kunnen blijven zitten.”

Berdouni hoopt dat de twee partijen in de komende weken nader tot elkaar komen. “De deur staat altijd open. Nog voor de rechtszaak heb ik de gemeente erop gewezen, dat we er op deze manier allebei niets mee opschieten. Ik hoop ook niet dat het tot een kort geding komt en dat we de komende weken weer met elkaar om tafel gaan.”

De Gemeente Amsterdam wilde nog niet reageren op de uitspraak.

Hier kunt u de gehele uitspraak vinden van rechter A. Sissing. Klik hier voor de voetbaltoekomst van Chabab bij RKAVIC in Amstelveen

Verslag: Sam Porskamp

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)