Home / Homepage / Chabab verliest en mist strijd

Chabab verliest en mist strijd

FC Chabab is de vorstperiode niet goed doorgekomen. De ploeg van Alami Ahannach verloor op een redelijk bespeelbaar veld met 0-1 van De Zouaven. De Amsterdammers wisten slechts één kans te creëren. Een verdiende nederlaag in een wedstrijd waarin het bij  Chabab vooral aan strijd ontbrak.

Ondanks de nederlaag zijn de gevolgen niet zo groot. Chabab blijft op de negende plaats staan omdat alle ploegen (DHC, Westlandia en AFC’34) die lager op de ranglijst staan ook verloren. Ahannach: “Ik maak me zeker geen zorgen als het om degradatie gaat. Ik weet dat we veel beter kunnen. Vandaag was het inderdaad niet best. Het ontbrak vooral aan inzet en strijd”.

De eerste paar minuten van het duel leek het er op dat het een boeiende middag zou worden.  Chabab doelman Youssef EL Abdallaoui stopte een schot van Pieter Koopman en rechtsback Omar Boukhari schoot namens de thuisploeg over. Het vervolg was minder hoopgevend. Veel balverlies aan beide kanten, waar Chabab nog wel probeerde te voetballen en Zouaven het vooral van de fysieke kracht en inzet moest hebben,  leverde het beide partijen geen enkele kans op. De gasten waren nog het dichtst bij een treffer toen Bilal Ched-Dadi een bal te zacht terugspeelde op zijn doelman.  Ched-Dadi: “De trainer zei nog in de rust dat we niet in hun spel mee moest gaan. Blijkbaar hebben we daar niet naar geluisterd. We hebben met zijn allen gefaald en kunnen deze nederlaag dan ook nergens anders aan wijten. Dat we een tijd niet gespeeld hebben is geen excuus. Dat geldt namelijk ook voor De Zouaven”.

Door het matige spel van de thuisploeg begonnen de gasten meer en meer te geloven in een overwinning. Nadat het eerste kwartier van de tweede helft was verlopen nam De Zouaven steeds meer het initiatief. El Abdallaoui moest een paar keer reddend optreden. Zo ook op een schot van Dennis van Tricht. Het wegstompen van de bal voorkwam een doelpunt maar de rebound werd eenvoudig binnen gewerkt door Marco Mazee.  In het resterende kwartier probeerde Chabab opportunistisch te spelen en hanteerde het steeds vaker de lange bal. Het leverde slechts één kans op.  Boukhari ging het luchtduel aan met doelman Frank Mol. In een ware luchtscrimmage was het uiteindelijk Rachid Moamedi die met een omhaal nog bijna de gelijkmaker forceerde. Zijn inzet werd door Ruud de Jong van de lijn gehaald.

Een dure nederlaag voor Chabab dat dinsdag al de kans krijgt om revanche te nemen. Ahannach: “Dan moeten we voor de beker tegen Breukelen. Een mooie kans om deze nare smaak weg te spoelen. Ik hoop dat mijn spelers dan laten zien dat ze wel kunnen knokken”. (Foto’s: Charly Olf)

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC