Foto Koos van der Leest: Patrick Koppenaal

Chabab verliest, zonder vertrokken Ahannach, topper van Vlissingen

In de zondag hoofdklasse heeft Chabab voor de derde week op rij verloren. In Amstelveen was Vlissingen met 2-3 te sterk voor de ploeg van Patrick Koppenaal. De assistent moest hals over kop het werk van de opgestapt Alami Ahannach overnemen.

Ahannach liet vandaag weten per direct te zijn opgestapt  als trainer van Chabab. Lees hier zijn verhaal.

1

De mannen van Chabab zonder de afwezige hoofdcoach Alami Ahannach startten goed aan de wedstrijd en domineerde zeker de bezoekers uit Vlissingen. Waar Chabab koos voor de opbouw van achteruit werd de uitclub gedwongen tot het spelen van de lange bal. De verdediging van de ploeg uit Amsterdam stond goed en ook de duels op het middenveld werden gewonnen. Het was dan ook een kwestie van tijd voordat de 1-0 zou vallen.

Ait

De eerste grote kans van de wedstrijd van de wedstrijd was voor Nikolas Sergiou die na een steekpass de zestienmeter instoomde, maar op keeper Joan van Belzen stuitte. Na dit moment stapelde de kansen voor Chabab zich op. Kansen voor Randill Verweij en Mohamed Madmar leidden nog niet tot een goal, maar vlak daarna was het wel raak. Nadat de bal vanaf rechtsvoor wordt voor geslingerd komt de bal bij Bilal el Amrani, die de bal met de hak tussen twee man weet mee te nemen en vanaf binnen de zestien van Belzen passeert.

Clayton Karsari

Nog voordat de inkt op het kladblok van de scheidsrechter is opgedroogd staat het alweer gelijk. De organisatie van Chabab is niet op orde bij een corner en nadat Vlissingen op de lat kopte kon Josimar Pattinama vrij intikken. Na deze klap is Chabab het even helemaal kwijt. En nu stapelen de kansen voor de bezoekers zich juist op. Vlak na zijn eerste goal is Pattinama dicht bij zijn tweede maar ditmaal weet Raymond Dirven de bal wel uit zijn goal te houden. Het betere van het spel is de rest van de 1e helft voor de bezoekers, maar nog vlak voor rust krijgt de thuisclub nog de kans om met een voorsprong te gaan rusten. Amrani krijgt de bal vrij net buiten het zestienmeter gebied maar schiet op de keeper.

3

Nadat er deze middag voor de vierde keer wordt afgetrapt is het duidelijk dat Vlissingen beter uit de kleedkamer is gekomen dan Chabab. Ze zijn scherper en feller en leggen de spelers van de thuisclub de wil op. Door die druk gaat het dan ook fout in de verdediging van Chabab nadat er achterin iets te gemakkelijk gedacht wordt over het rondspelen van de bal valt de 1-2. Verweij laat zich de bal gemakkelijk afsnoepen en daardoor kan Salim Ben Sellam de bal achter keeper Dirven plaatsen.

4

Vlak daarna krijgt Etienne Mallie de kans om de wedstrijd definitief in het slot te gooien maar hij weet na een mooie actie de goal niet te maken. Chabab put hoop hieruit en weet vlak hierna de belangrijke gelijkmaker te maken. Issam el Bakkali weet de bal net buiten het strafschopgebied voor zichzelf vrij te maken en vervolgens raak te schieten. Lang plezier van deze goal heeft Chabab niet nadat Pattinama in de 70e minuut de wedstrijd beslist en de 2-3 eindstand op het bord zet.

Waarnemend hoofdtrainer Patrick Koppenaal is teleurgesteld in het resultaat maar is ook realistisch. “Onze schorsingen en blessures spelen ons vandaag gewoon parten. Allebei de spitsen zijn geschorst en mijn topscorer is geblesseerd. We begonnen goed aan de wedstrijd maar als je zo snel na de openingstreffer er weer een tegen krijgt is de organisatie gewoon niet goed. We hadden scherper moeten zijn”.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de zondag hoofdklasse.

Verslag Casper Jansen
Foto’s Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)