Home / Homepage / Chabab verslaat Spakenburg

Chabab verslaat Spakenburg

Chabab heeft zich weten te plaatsen voor de laatste 16 van de districtsbeker. Tegen topklasser Spakenburg werd het 2-2 maar de Amsterdammers namen de strafschoppen beter.

Spekenburg begon voor zo’n 400 toeschouwers sterk aan de wedstrijd en kwam in de elfde minuut op voorsprong door Ivo Rottiné. Erg van slag was Chabab daar niet van want twee minuten later mocht, na een overtreding, een strafschop nemen. Leandro Resida faalde niet vanaf elf meter. De door NEC begeerde Danny van den Meiracker zette halverwege de eerste helft de thuisclub weer op voorsprong. Op dat moment was dat verdiend al beet Chabab in die fase aardig van zich af. Jamal Dibi miste een goede kans op de gelijkmaker.

Twee minuten na rust kwam die als nog. Chevello de Rijp gaf het laatste zetje. Het spel werd er daarna vooral van de thuisploeg niet beter op en Chabab creëerde de beste kansen en had ook het betere van het spel. Het laatste kwartier waren de rollen weer omgedraaid en kreeg Spakenburg twee enorme mogelijkheden om weer op voorsprong te komen. Na bijna tien minuten extra tijd stond het nog steeds 2-2 zodat strafschoppen de beslissing moesten brengen.

Bij Chabab miste niemand vanaf elf meter. Omdat Ignacio voor Spakenburg gemist had kon Jamal Dibi de winnende binnen schieten. Dat deed hij onberispelijk.

Naast Chabab zijn namens Het Amsterdamsche Voetbal alleen AFC (zondag) en FC Abcoude (zondag) nog actief bij de laatste zestien van de districtsbeker. Binnenkort zal de loting plaatsvinden.

(foto Hugo Spreeuw)