Charles Loots
Coach Loots en Meteoor blijven de samenwerking voortzetten

Charles Loots langer bij De Meteoor

De Meteoor en coach Charles Loots zetten hun samenwerking voort. In navolging van Loots heeft de rest van de (technische) staf ook te kennen gegeven te willen aanblijven. Daarmee heeft de club in een vroeg stadium een heel goede stap gezet in de voorbereiding op het seizoen 2023-2024.

De trainerscarrousel is in volle gang, maar bij De Meteoor waren ze er redelijk snel uit wat ze wilden en dat is gelukt. Loots plakt er bij de volksclub (est. 1923) nog een seizoen aan vast. De hoofdtrainer is sinds 2021 werkzaam bij de koploper in de zondag vierde klasse C. De Amsterdammers draaien een goed seizoen. Meteoor heeft de ambitie met Loots te promoveren naar de derde klasse.

Michel van Zwieten, bestuurslid van De Meteoor reageert zeer verheugd op de verlenging van hun trainer/coach: “We zijn ontzettend trots dat onze trainer/coach nog zeker één seizoen doorgaat. Hij brengt zo’n hoog niveau. Loots is divisie waardig, eist veel van iedereen die betrokken is en haalt daardoor ook het beste bij eenieder naar boven. Natuurlijk, we kennen zijn ambitie en als de kans zich voor zou doen dan gunnen we hem dat van harte! Charles is een man van zijn woord en in het jaar dat we ons honderd jarige bestaan vieren, willen we ook graag promoveren. We zijn blij dat hij langer bij ons blijft”.

“We hebben een geweldige groep met spelers, jonge gasten en iedereen heeft de ambitie om met elkaar door te gaan. Voor een vierde klasser scoren we ontzettend hoog in opkomst, bij alle trainingen en wedstrijden is het percentage 99%. Dat is mooi hoor. Er wordt veel voor ze geregeld, ze krijgen van alles en dat waarderen ze ook enorm. Ze beseffen heel goed wat ze allemaal hebben. We staan ook midden in de spelers(vrienden)groep en weten wat er leeft. Hier zijn we eigenlijk van alles tegelijk”, aldus de goedlachse van Zwieten, die naast zijn bestuurstaken ook de rol van teammanager vervult.

“Ik ben altijd eerlijk geweest tegen de club”, zegt Loots in een reactie. “Als een divisieclub zou komen, dan zou ik me gevleid voelen. We hadden een deadline afgesproken en daar heb ik me aan gehouden. Ik heb het heel erg naar mijn zin bij Meteoor. Het is een mooie club, alles is top geregeld op een prachtig sportpark. Ik vond het wel heel belangrijk dat de staf bij elkaar zou blijven, dat is gelukt”.

Afgelopen dinsdag werd ZVC in een oefenduel met 8-3 aan de zegekar gebonden. De Meteoor speelt nog diverse oefenduels de komende periode tegen CTO (zondag 22/1, 12.00 uur), TABA (thuis, dinsdag 24/1 20.00 uur) en OFC (Za.) als laatste op dinsdag 31/1.

De Meteoor hervat zondag 5 februari de competitie met een duel in Haarlem tegen subtopper DSS.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)