Chris Sangi

Chris Sangi (Achilles ’29) speelt komend seizoen voor De Dijk

Chris Sangi is een van de aanwinsten voor De Dijk voor het seizoen 2020/2021. Dit seizoen kwam hij uit voor Achilles ’29 uit Groesbeek. Bij de club heeft hij een minder seizoen doorgemaakt. Achilles kwam uit in de Hoofdklasse zaterdag A maar behaalde een schamel punt.

Voor Sangi was het zijn eerste jaar in de Hoofdklasse. In het seizoen 2018/2019 speelde hij bij ESA in zijn woonplaats Arnhem. Met ESA kwam hij uit in de derde klasse zaterdag, waar hij het erg goed deed. Sangi scoorde negentien keer in de competitie en nog eens negen keer in de beker. Zo werd hij opgepikt door de degradant uit de Derde Divisie zaterdag. Met Achilles had hij een lastig seizoen. “Alle spelers waren nieuw, ook wat jongens van een wat lager niveau.” Wel was het voor de 22-jarige aanvaller leerzaam om op Hoofdklasse niveau te acteren. Aangezien hij Arnhem voor Amsterdam als woonplaats gaat verruilen was Sangi op zoek naar een nieuwe club.

“Ik kom in Amsterdam wonen en wil op Hoofdklasse-niveau blijven spelen, het liefst ook nog bij een club in de buurt. Over ASV De Dijk hoorde ik positieve verhalen.” Hij heeft gesprekken gehad met zijn nieuwe club en kijkt er naar uit om belangrijk te zijn. “Ik ben een spits, maar ik kan ook aan de zijkanten uit de voeten. Samen met de andere versterkingen wil ik graag belangrijk zijn voor het team.”

Met De Dijk wil Sangi volgend seizoen graag de stijgende lijn van de tweede seizoenshelft doorzetten. “Ik hoorde dat het team steeds beter begon te spelen, volgend jaar willen we meedoen in de middenmoot.” Sangi is één van de nieuwe spelers van de vereniging uit Schellingwoude, na een jaar bij JOS/Watergraafsmeer keert Djamai Werkzam terug.

De Dijk weet talenten aan zich te binden

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)