Coen Dillen Index deel 26: Kaars redt het net niet

Kampioen De Dijk sloot het seizoen af met een 2-4 thuisnederlaag tegen Magreb’90. Dennis Kaars, die zijn laatste wedstrijd voor de Amsterdammers speelde, scoorde niet en eindigde zodoende op 41 doelpunten. Een magistraal aantal, maar twee minder dan het recordaantal van Coen Dillen in het seizoen ’56/’57. Dillen sloot in de laatste wedstrijd tegen EVV Eindhoven af met twee doelpunten. Kaars stond dit seizoen nooit onder Dillen, maar de eindsprint van de Eindhovense spits was Kaars te machtig.

Het was een geweldig seizoen voor Kaars en De Dijk. De Dijk stond bijna het hele seizoen bovenaan en werd met overmacht kampioen in de zondag Derde Divisie. Vooral in de eerste helft van de competitie was de spits in bloedvorm. Na acht wedstrijden stond hij op zeventien doelpunten. Voor ons was het reden om het record van Dillen er wekelijks bij te pakken, waar hij op dat moment twaalf doelpunten op voor stond. Het resulteerde voor Kaars zelfs in een trainingsweek bij Sparta. De transfer naar de eredivisionist kwam er niet. Maar dat leek Kaars niet te deren. De maximale voorsprong op Dillen was veertien doelpunten rond de winterstop. De voorsprong bleek niet groot genoeg. Dillen kwam pas na de winterstop echt op dreef.

Kaars bleef echter ook scoren en dat bleef niet onopgemerkt.  Kaars kreeg zijn dikverdiende transfer naar FC Den Bosch. Afgelopen zondag volgden we Dennis Kaars bij zijn laatste wedstrijd tegen Magreb’90.

[table “152” not found /]
Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)