Complete offday Hoofddorp zorgt voor nederlaag tegen Velsen

In de zondag eerste klasse A heeft Hoofddorp niets in kunnen brengen tegen hekkensluiter Velsen. De ploeg van Jerry Verschoor ging op eigen veld met 0-3 onderuit en daar viel weinig op af te dingen.

Hoofddorp begon al slap aan de wedstrijd en gaf Velsen de ruimte om te voetballen. Het leverde de bezoekers ook de eerste grote kansen op. Een schot van Tim Groenewoud ging net voorlangs en doelman Donovan Partosoebroto moest een fout in de Hoofddorpse verdediging zien op te lossen door Sven Braaij van de openingstreffer te weerhouden. Pas na de onderbreking vanwege het onweer kon Hoofddorp het eerste gevaar stichten, alleen was een vrije trap ongevaarlijk.

Vlak voor de rust had Velsen de verdiende voorsprong te pakken. Vanwege vasthouden besloot de scheidsrechter een strafschop toe te kennen, die Groenewoud feilloos raak schoot: 0-1. Nog geen twee minuten na deze openingstreffer was de voorsprong zelfs verdubbeld. Uit een voorzet van Groenewoud schoot Bastiaan Scholten de 0-2 ruststand op het scorebord.

Na de hervatting kwam Hoofddorp langzaam meer in het spel voor. Er kon steeds meer druk naar voren gegeven worden, alleen slordigheid speelde de thuisploeg parten. Zelfs een tactische omzetting naar alles-of-niets leverde niet het gewenste resultaat op. Telkens kwam de laatste pass niet aan of waren voorzetten een makkelijke prooi voor de Velser defensie. In de omschakeling was Velsen juist het meest gevaarlijk. Vijf minuten voor tijd werd daarop de wedstrijd beslist. Groenewoud omspeelde de uitgekomen Partosoebroto en kon vervolgens zijn tweede doelpunt van de middag binnenlopen: 0-3.

Door de nederlaag staat Hoofddorp nu op een tiende plaats met acht punten uit zeven wedstrijden. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.