JOS
Virgil Smith (nummer 18) verruilt JOS per direct voor het Zweede Assyriska Föreningen

Cor ten Bosch na dramatische middag bij JOS Watergraafsmeer: ‘TOGB waren veel effectiever dan wij’

JOS-trainer-coach Cor ten Bosch was niet te spreken over drie snelle tegendoelpunten in de eerste helft en de manier waarop zijn ploeg in Berkel en Rodenrijs omging met balbezit en de kansen in de tweede helft. JOS verloor met harde cijfers (6-1) en moet daardoor de nacompetitie gaan spelen voor lijfsbehoud in de Derde Divisie. ,,Ondanks de schorsingen hebben wij gewoon de kwaliteit om een resultaat neer te zetten zondagmiddag en hebben dat nagelaten.”

Kwaliteit

Dat JOS met ruime cijfers verloor lag niet (alleen) aan de kwaliteit, vond ten Bosch. ,,De eerste de beste kans die JOS krijgt, schiet Tim Plemper erin. Een goede goal. Wat er vervolgens gebeurd is schrikbarend. Werkelijk alle ballen vliegen erin en na achttien minuten voetbal staan wij met 3-1 achter. Daarna moet je het spel gaan maken, aanvallen en krijgen we een paar kansjes en scoren niet en zij scoren nog wel vlak voor de rustpauze”, zei Ten Bosch.

Zelden meegemaakt

Bij JOS zijn veel spelers niet op hun best, zag Ten Bosch ook in. ,,Het was erg slecht in de eerste helft. Ik heb zoiets zelden meegemaakt. De groep is nog positief, al zie ik de teleurstelling ook bij de jongens. Je ziet het aan de koppies. Als je al zo lang niet wint, dan doet het ook wat met je. In de rust heb ik gewisseld en wat omzettingen gedaan.”

Forse nederlaag

Na rust kantelde het spel in het voordeel van JOS, maar het leverde niets op. TOGB wacht rustig af. Uiteindelijk scoort TOGB nog twee keer, waaronder een penalty vlak voor tijd. Opnieuw een forse nederlaag en niet voor het eerst. De laatste overwinning van JOS dateert van 2 april en blijft een doelpunt maken een heikel punt. De nederlaag kwam onverminderd hard aan bij Ten Bosch. ,,Het is erg pijnlijk om te verliezen, zeker als een succesje al zo lang uitblijft. Dat is erg frustrerend. Het is al met al een moeilijk seizoen. Iedereen weet in welke positie we nu staan. Dat we beter kunnen maar vooral nodig hebben, maar dat is geen excuus. We moeten het beter doen. Iedereen moet daarin zijn verantwoordelijkheid pakken, of je nou 20 of 39 bent. Ik heb het al vaker aangehaald, het wekelijks gemis van spelers is gewoon een probleem. Ik heb een goede groep, fijne jongens. Maar we hebben geen enkele week de beschikking gehad over alle spelers of een groep vaste spelers. Er is altijd wat bij ons.”

Investeren

Nu het einde van het seizoen nadert, spelen er ook andere dingen mee, herkent Ten Bosch. ,,Jongens die ons gaan verlaten en proefspelers die wij een goed platvorm kunnen bieden op hoog niveau, maar toch twijfels hebben. Alles werkt door. Corona heeft daar echt wel invloed op gehad. Jongens tussen de 20-24 jaar die twijfelen of ze wel goed genoeg zijn. Stil hebben gestaan in hun ontwikkeling. Wel hun ambitie uitspreken, maar dan toch een paar stappen lager gaan voetballen. Ze willen basis spelen. Je gaat niet ineens grote sprongen maken. Je moet als speler ook willen investeren in jezelf. Terwijl wij ook nog eens, na AFC in de Tweede Divisie, het hoogst spelende team in Amsterdam zijn. Wellicht zijn we niet aantrekkelijk genoeg? Kunnen wij niet alle faciliteiten bieden? De derde divisie is een goede competitie. Iedereen is topfit in deze competitie, met veel jonge gasten. Het is echt een behoorlijk niveau en een ideale springplank voor de volgende stap.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde divisie

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)