JOS- OJC
OJC klopt JOS op Driebrug met 0-1. Foto: OJC

Cor ten Bosch ziet JOS in zwaar weer verkeren: ‘Iedereen blijft positief, we zijn en blijven hecht’

De stemming bij JOS is ongetwijfeld wel eens beter geweest. De geplaagde ploeg uit de Watergraafsmeer leed op Driebrug een nieuwe nederlaag en kan zich vrijwel zeker gaan opmaken voor de nacompetitie voor lijfsbehoud. OJC uit Rosmalen was zondagmiddag met 0-1 te sterk.

Rood

JOS trainer-coach Cor ten Bosch blijft het ongelofelijk vinden dat Boris Santen al na 15 minuten door scheidsrechter Krop van het veld werd gestuurd in de wedstrijd tegen OJC. ,,Er gebeurde feitelijk niet zo heel erg veel. De overtreding gebeurde vlak voor het gezichtsveld van de OJC bank, die overtrokken en opgefokt reageerden. De arbiter trok direct rood. Zodoende moesten wij ruim vijfenzeventig minuten met tien op het veld zien te overleven. En gezien de situatie waarin wij verkeren is dat een heel zware opgave”.

Balen in de rust

Even daarvoor hadden Raven Bergwijn en Revellinio Slijters als mogelijkheden gehad om gevaar te stichten voor het doel van OJC. Na de rode kaart voor Santen moest JOS logischerwijze even in de achteruit maar hield prima stand en gaf niets weg. Tot dat de rust naderde. ,,Uit een omschakelmoment kregen zij in de blessuretijd een kans en afgewerkt door Dennis Knuiman: 0-1″. Daarmee werd stand-inn Edwin Sudibyo voor het eerst deze middag geklopt. Sudibyo stond een puike partij te keepen bij afwezigheid van Bas Schol, die nog altijd met een vervelende kwetsuur kampt. ,,Dan is de stemming wel even anders in de rust”, beaamde ook Ten Bosch.

Aanvallend

Met het inbrengen van Hanny Hagary probeert JOS de bakens te gaan verzetten en meer vooruit te spelen. Het uitvallen van Tim Plemper was de zoveelste domper. Wat dat betreft blijft JOS weinig bespaart dit seizoen. OJC vecht voor de voorsprong en JOS probeert met vier spitsen de gelijkmaker te forceren. Het levert in elk geval veel hachelijke momenten op, maar geen doelpunten. Ook Sudibyo moet optreden en deed dat met verve, anders was de wedstrijd al eerder gespeeld. ,,Malcom Esjas had nog een goed moment, zijn schot werd geblokt. De kopbal van Reggie Schaap moet er eigenlijk ook in”, zag Ten Bosch.

We hebben het in de thuisduels laten liggen

Net niet

Uiteindelijk is het net niet. ,,We hebben kwaliteit voldoende. Maar in alle eerlijkheid is dit niet het seizoen van JOS. Veel zieken, veel blessures. Er is altijd wel wat. Dan is deze uitkomst haast geen toeval en moeten wij onze focus gaan leggen op de nacompetitie. Voor het behoud in de derde divisie. In theorie is er nog wel een kans dat we dit kunnen ontlopen, maar die is zo niet groot. We hebben het dit seizoen in de thuisduels laten liggen. Vooral de slechte serie in maart heeft ons denk ik wel de das om gedaan. We scoren de laatste tijd moeizaam en pakken geen punten meer. Dan ben je uiteindelijk aan de beurt. We blijven wel positief, we gaan nog steeds goed met elkaar en iedereen blijft ook ‘hangen’ na afloop. Dat sterk mij in het geloof én dat we het uiteindelijk alsnog kunnen redden, met een omweg weliswaar. Maar dat het een zware opgave gaat worden, dat is iedereen wel duidelijk”.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde divisie

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)