CTO ’70 verrast Ouderkerk (2-1)

In de bekerwedstrijd heeft CTO’70 afgelopen zondag voor een stunt gezorgd. Het eerste elftal van CTO’70 won van Ouderkerk. Dat was een verrassing, want Ouderkerk speelt een klasse hoger dan de Duivendrechters. Maar voor de beker zijn verrassingen mogelijk: CTO ’70 won met 2-1. Het winnende doelpunt in de derby viel in de laatste minuut van de reguliere speeltijd.

Een derby trekt publiek. Dat bleek zondag maar weer eens. Vele toeschouwers waren op deze zonnige dag naar sportpark De Hoop gekomen voor de voetbalwedstrijd tussen CTO ’70 en de Sportvereniging Ouderkerk. Een duel tussen de buren uit Duivendrecht versus Ouderkerk aan de Amstel, dat beloofde spektakel. In die verwachting werden de toeschouwers niet teleurgesteld.

De bezoekers uit Ouderkerk spelen in de derde klasse en golden dus als favoriet. Maar CTO’70, dat in de vierde klasse uitkomt, was niet van plan zich van te voren al bij een nederlaag neer te leggen. Ze wisten zich ook gesteund door het thuispubliek. Onder hen waren ook supporters die stadionfakkels met oranje rook afstaken, vlakbij het doel van Ouderkerk.

Foto door Minke Wiggerink

De spelers uit Duivendrecht begonnen het bekerduel scherp en brutaal. Al vroeg in de wedstrijd zochten ze de aanval en ook nog met succes. CTO’70 kwam snel op 1-0. Maar het doelpunt van Bas Markus werd afgekeurd wegens buitenspel, tot ontsteltenis van het thuispubliek. Ouderkerk was nu wel gewaarschuwd dat het geen makkelijke middag zou worden. De ploeg speelde geconcentreerd, maar maakte geen haast, kennelijk in de verwachting dat de kansen zich vanzelf zouden aandienen.

Zodoende kreeg CTO’70 de ruimte om vaker de aanval te zoeken. En opnieuw met succes. Bij een van die aanvallen wist de keeper van Ouderkerk nog twee keer redding te brengen. Maar hij was kansloos bij de derde schietkans voor CTO’70, vakkundig afgerond door spits Robin Kabel. Eenmaal op achterstand zette Ouderkerk aan en drong CTO’70 in het defensief. Maar Ouderkerk had de pech dat de Duivendrechtse keeper Bas de Gans in de vorm van zijn leven verkeerde. Zo ranselde hij een harde kopbal die van dichtbij was ingekopt door een Ouderkerker, uit de korte hoek van zijn doel.

Een kwartier in de tweede helft viel de gelijkmaker dan toch. Vervolgens werd Ouderkerk sterker en sterker. De krachten vloeiden langzaam weg bij de spelers van CTO ’70 en Ouderkerk leek op weg naar een overwinning. Maar de thuisploeg was nog niet verslagen. Bij uitbraken was de Duivendrechtse ploeg al enkele keren gevaarlijk geweest. Bij weer zo’n uitbraak in de negentigste minuut hielden de aanvallers van CTO ’70 het hoofd koel en rondde Bas Markus vakkundig af. De 2-1 bleek het winnende doelpunt.

Auteur: Thieu Vaessen