CTO’70 door degradatie terug bij af: “Kunnen vanaf nul beginnen”

Een jaar na de promotie naar de zaterdag derde klasse is CTO’70 gedegradeerd. Vierdeklasser Baarn gaf de ploeg van Latif Wooter in de tweede ronde van de nacompetitie het laatste zetje naar beneden: 5-1.

Direct na het laatste fluitsignaal dacht Wooter aan grote clubs ‘die ook eens degraderen’. Misschien maakte dat onderdeel uit van het verwerkingsproces om de pijn enigszins te verzachten. Om positief te blijven denken omdat diezelfde clubs vaak weer terugkeren op het podium waar ze horen. “We hebben ons in de laatste fase van dit seizoen op sommige punten herpakt en ik heb gezien dat jongens zich ontwikkelden. Maar in de nacompetitie zie je dat er meer voor nodig is om erin te blijven.”

De dag des onheil tekende zich voor de wedstrijd al af. De keeper was nergens te zien en ook niet te bereiken. Een gebrek aan loyaliteit en commitment heeft CTO’70 dit seizoen eerder parten gespeeld en de gifbeker was schijnbaar nog niet leeg. “Eigenlijk sta je dan 2-0 achter, omdat je hiermee de jongens dupeert die er echt zin in hadden. Achteraf zei hij niet te kunnen komen omdat er bomen waren omgewaaid.”

Met een veldspeler op doel was het moeilijk genoeg om te overleven. Jeroen Gravekamp schoot de 1-0 binnen namens Baarn en na de rust zorgde een zeer discutabel moment ervoor dat het echt een hels karwei werd. “Mijn laatste man, Devinjo Plet, legde in een sprintduel zijn hand op de schouder van zijn tegenstander”, legt Wooter uit. “Hij viel niet, schoot mis en de grensrechter vlagde voor een penalty. Devinjo kreeg ook nog rood. Volgens mij was er een regel gekomen dat het niet allebei kan, omdat zoiets een dubbele straf zou zijn.”

Vanaf elf meter maakte Niels Achterberg geen fout: 2-0. Daarna was het ook gelijk klaar voor CTO’70. “Met tien man kwamen we gewoon tekort.” Door goals van Joris Korndewal, Balthasar Cruq en Serge van Waning liep Baarn uit naar een comfortabele en ietwat geflatteerde 5-0 voorsprong. In de slotminuut gaf de thuisploeg met een eigen doelpunt nog een cadeautje aan de Duivendrechters: 5-1. Voor CTO’70 betekent het degradatie en weer terug bij af. “We gaan nu op een andere manier verder en kunnen op nul beginnen”, doelt Wooter op de koerswijziging van de club.

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma van de nacompetitie.

Archieffoto: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)