CTO’70 moet kampioenschap nog even uitstellen na doelpuntenfestijn

Terwijl een kampioensfeestje aanstaande was, heeft Sporting Martinus koploper CTO’70 de eerste nederlaag van het seizoen bezorgd. De Amstelveners stelden het feest van de ploeg van Latif Wooter met twee weken uit na een heus doelpuntenfestijn: 5-6.

CTO’70 begon goed aan het duel en kwam na dertien minuten op voorsprong. Nadat Kiki Musampa in het strafschopgebied in de rug werd gelopen, nam de oud-Ajacied zelf zijn verantwoordelijkheid door de toegekende penalty binnen te schieten. Binnen vijf minuten kwam Sporting Martinus op gelijke hoogte. Maarten Dingemans prikte raak uit een voorzet van Bart Sandberg. Enkele minuten later had Daniel Hoeksema zelfs de 1-2 op zijn schoen, alleen voorkwam CTO’70-doelman Anwar Ramkisoen een achterstand.

Sporting Martinus werd feller en kwam tien minuten voor de rust alsnog aan de leiding door een benutte strafschop van Sandberg. Hoewel Van der Vloot vlak voor het rustsignaal de gelijkmaker produceerde voor de thuisploeg, kon Martinus gewoon met een voorsprong de kleedkamers opzoeken. Na een snelle Na een snelle uitbraak kopte Niels Koningen de bal in twee instanties achter doelman Ramkisoen: 2-3.

In de tweede helft gingen beide ploegen vrolijk verder met het maken van doelpunten. Musampa nam CTO’70 aan de hand door de gelijkmaker te maken en vlak daarna Sammy Feenstra in staat te stellen er 4-3 van te maken. Met die stand zou CTO’70 kampioen zijn. Toch kantelde het duel opnieuw. Hoeksema bracht Sporting Martinus opnieuw op gelijke hoogte, waarna de Amstelveners er ook 4-5 van maakte. Sandberg passeerde zijn directe tegenstander met een Zidane-achtige beweging om de bal vervolgens in de linkerhoek te schuiven.

CTO’70 moest op zoek naar de voorsprong voor het kampioensfeestje. In plaats van een gelijkmaker, vergrootte Sporting Martinus de voorsprong naar 4-6. Een vrije trap van Sandberg werd door niemand aangeraakt en draaide zo het doel in. Dertien minuten voor tijd bracht Musampa de spanning terug in de wedstrijd met de 5-6. De routinier kon in de blessuretijd zelfs uit een strafschop voor de gelijkmaker zorgen, alleen stond de binnenkant van de paal deze in de weg.

“Het was een topper met een uitslag die niet van te voren werd verwacht”, zei Wooter na afloop. “In de eerste helft was Martinus de betere ploeg en leek het of wij toch een beetje last hadden van trillende beentjes. Na de rust zag ik een heel ander CTO’70. We misten over de hele wedstrijd gezien gewoon scherpte. Vaak was de tweede bal voor hun en dan de penalty die er op het laatste moment niet ingaat.. Het hele seizoen hebben we een beetje geluk en nu pech. We hebben drie wedstrijden te gaan (voorsprong van zeven punten, red.), dus er is nog niks aan de hand.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse D.