CTO’70 op matchpoint dankzij oud-Ajacied Kiki Musampa

CTO’70 is slechts één overwinning verwijderd van het kampioenschap in de zaterdag vierde klasse D. De ploeg van Latif Wooter maakte ook bij laagvlieger FC Amsterdam geen fout en kan volgend weekend op eigen veld tegen achtervolger Sporting Martinus het karwei afmaken.

Ondanks het niveauverschil leek de spanning toch toe te slaan bij de Duivendrechters. “In de tweede helft zakten we ver terug in niveau”, zag Wooter. “Misschien heeft dat met de zenuwen te maken. We hebben toch een jong team.” Dat jonge team werd op de been gehouden door doelman Anwar Ramkisoen, die twintig minuten voor tijd op een belangrijk moment een strafschop van FC Amsterdam keerde.

In de eerste helft was er nog vrij weinig aan de hand voor CTO’70. De bezoekers hadden het overwicht, de betere kansen, alleen werden deze niet afgemaakt. Dat lukte slechts één keer. Vanaf elf meter maakte Kiki Musampa geen fout voor de 0-1 voorsprong bij rust. Tien minuten voor tijd verdubbelde de ervaren oud-Ajacied de score door na een goede combinatie raak te schieten.

Bij Wooter was er geen sprake van spanning of nervositeit nu het kampioenschap slechts een kwestie van tijd is. “We trainen goed, de sfeer is goed, dus ik had alle vertrouwen in een goede afloop”, zei de oefenmeester. Omdat Ouderkerk van Sporting Martinus verloor, is er een nieuwe nummer twee. Uitgerekend tegen Sporting Martinus kan CTO’70, dat tien punten voorsprong heeft en nog altijd ongeslagen is, kampioen worden.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse D.