Daan Pruim

Daan Pruim (De Dijk) getransformeerd van verdediger naar spits

De Dijk is bezig met een erg sterke reeks. In de afgelopen vijf wedstrijden werden alle vijftien punten bijgeschreven. Door de overwinning op DETO klimt de ploeg van Kees Oostermeijer naar een elfde plaats in de hoofdklasse. In de 3-1 zege op de club uit Vriezenveen was Daan Pruim belangrijk, zo wist hij te scoren en gaf hij een assist.

“Dit is een heerlijk gevoel”, aldus Pruim na de wedstrijd. De Amsterdammers hadden een lastige fase in de eerste seizoenshelft, er werden weinig punten gehaald. De ploeg is nu bezig met een opmars. “We dwingen het zelf als team af. Ik heb er altijd vertrouwen in gehouden. Je ziet dat als je met z’n allen hard werkt, je dit kan doen. Het is de erkenning voor ons team. Als we druk blijven zetten en hard blijven werken, dan komen de punten van zelf.”

Na de degradatie uit de Derde Divisie is het team van De Dijk enorm verjongd. Afgelopen zaterdag stonden stonden er maar drie spelers in de basis die geboren zijn voor 1997. “We hebben een erg jong team voor de hoofdklasse, maar wel twee routiniers van 34 (Dennis Darnley en Jermaine Fitz James, red.). Het is echt een speciaal team, iedereen werkt voor elkaar.” Ook naast het veld kan de spelergroep het goed met elkaar vinden, met teamuitjes gaat het hele team bijvoorbeeld mee. Volgens Pruim geeft dit energie om er als team vol voor te gaan.

Pruim stond het grootste gedeelte van de eerste seizoenshelft als centrale verdediger op het veld. De afgelopen vijf wedstrijden heeft trainer Oostermeijer hem als spits gepositioneerd. Mylan Polman speelde eerst als spits, maar speelt nu op de linkervleugel. Terwijl Banki een linie gezakt is en nu de positie van Pruim heeft overgenomen. “We moesten anders gaan spelen. Een zoon van een van de assistenten ken ik van mijn tijd bij Monnickendam. Die had tegen z’n vader gezegd dat ik ook in de spits kan spelen.” In de jeugd speelde Pruim al eerder in de spits, dus hij heeft al ervaring op de spits-positie. “Kees (Oostermeijer, red.) zegt dat er in de hoofdklasse spelen collectieven. En nu staat er bij ons ook een collectief. De looplijnen en andere dingen werken. Het team staat en klopt allemaal”, besluit Pruim.

Vijfde overwinning op rij voor De Dijk

Foto: Orange Pictures

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)