Home / slideshow / Daishawn Redan na debuut: ‘Ik ben Amsterdammer en heb gewoon schijt’

Daishawn Redan na debuut: ‘Ik ben Amsterdammer en heb gewoon schijt’

Na drie eindtoernooien zonder Jong Oranje, is het team onder leiding van Erwin van de Looi een nieuw traject ingestapt. De ploeg begon na weken van voorbereiding woensdagavond aan het echte werk met de eerste EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Cyprus.

De Amsterdamse Daishawn Redan werd opgeroepen als vervanger voor de geblesseerd afgehaakte Myron Boadu en mocht de laatste twintig minuten invallen. Tot een doelpunt bij zijn debuut kwam het niet, maar wel gaf hij de assist bij de vierde treffer. Jong Oranje won de wedstrijd overtuigend: 5-1.

Redan was dus in eerste instantie niet opgeroepen, maar kwam als vervanger bij de selectie van Van de Looi. Toch kwam de spits niet stilletjes binnen in Zeist. Hij ging er meteen met volle borst in: ‘Ik ben niet verlegen of nerveus als ik hier binnen kom. Eigenlijk heb ik gewoon schijt aan iedereen en wil ik laten zien wat ik kan.’

Na Ajax en Chelsea aangesloten bij de ervaren jongens in de Bundesliga
Hij is blij dat hij zijn debuut heeft mogen maken: ‘Het is lekker om met deze jongens op het veld te staan en mezelf ook met mijn leeftijdsgenoten te meten.’ Bij zijn club komt hij een veel minder leeftijdsgenoten tegen. Na een vroeg vertrek uit de jeugdopleiding van Ajax en vervolgens twee jaar (en 33 doelpunten) in de jeugdopleiding van Chelsea, speelt Redan nu bij het eerste van Hertha BSC. Dat verschil merkt Redan duidelijk: ‘In de Bundesliga zijn veel grote en ervaren jongens. Ik zie ook dat ik mezelf hier kan ontwikkelen en dat ik daar alleen maar beter van kan worden.’

Doelstelling bij Hertha BSC
Na een invalbeurt in de eerste drie wedstrijden  van het seizoen is de doelstelling van de zelfverzekerde Redan duidelijk: ‘Ik wil zoveel mogelijk minuten maken bij Hertha BSC. Gewoon af en toe mijn doelpunten meepakken en als ik de kans krijg, ga ik hem grijpen.’

Donyell Malen zorgt voor motivatie
Tot slot spreekt de centrumspits zijn waardering uit over Donyell Malen. De spits die in de jeugd achtereenvolgens bij VV Succes, HVV Hollandia, Ajax en Arsenal speelde, maakte afgelopen week zijn debuut in het ‘grote’ Oranje. Redan hoopt ook een soortgelijke weg te kunnen bewandelen: ‘Het is mooi om te zien dat hij het zo goed doet. Voor mij geeft dat alleen maar meer motivatie dat het allemaal mogelijk is.’

Tekst: Mitch Marinus

Foto: Orange Pictures

Send this to a friend