Home / slideshow / Daley Venghaus keert terug naar De Volewijckers

Daley Venghaus keert terug naar De Volewijckers

Daley Venghaus gaat weer voor De Volewijckers voetballen. De linkervleugelverdediger speelde de afgelopen jaren onder meer voor JOS Watergraafsmeer, OFC en Legmeervogels, waardoor hij een hoop ervaring naar de Amsterdamse club brengt.

De defensieve kracht kwam in het verleden uit voor DVS Buiksloot, de vroegere naam van De Volewijckers. Nadat hij met Legmeervogels op een eerste klasse niveau speelde, voetbalde hij in een vriendenteam bij Badhoevedorp. Toen De Volewijckers hem benaderde om in de vierde klasse te komen spelen, besloot hij toe te happen. “De club ken ik inderdaad nog uit mijn eerdere periode, toen het nog DVS Buiksloot heette. Sindsdien is echter een hoop veranderd bij de vereniging. Ik herken nog een persoon die betrokken is bij het eerste team, maar de rest is nieuw voor mij. Wat dat betreft is het even wennen, maar ik heb het goed naar mijn zin.” Vooral de reisafstand is voor Venghaus een pluspunt. “Het is maar een kwartiertje van mijn huis, waardoor ik snel op het complex ben.”

De voetballer komt in een team terecht dat volgend seizoen hoopt te promoveren naar de derde klasse. Aangezien Venghaus eerder met OFC in de Derde Divisie voetbalde, moet hij een van de spelers worden die het elftal bij de hand neemt. “Ik ben expliciet gehaald voor de rechtsbackpositie en train inmiddels een paar weken mee met mijn nieuwe teamgenoten. Met mijn verleden in het achterhoofd zou ik eenvoudig moeten kunnen meespelen.” Venghaus merkt echter dat er voldoende spelers met kwaliteiten in de selectie zitten. “Hopelijk kan ik volgend seizoen alle wedstrijden spelen en blessurevrij blijven. Ik heb het gevoel dat we zeker voor het kampioenschap kunnen meespelen. Buiten het feit dat we dan eerder zeker zijn van promotie, ben ik eveneens nog nooit kampioen geweest. Dat hoop ik bij De Volewijckers eens mee te maken.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Mario Wormhoudt

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)