Home / Algemeen / Danny Flemming dient ontslag in bij SDZ
Trainer Danny Flemming: "Deze brief is ongepast"

Danny Flemming dient ontslag in bij SDZ

Danny Flemming heeft donderdagavond zijn ontslag ingediend bij zondag vierdeklasser SDZ omdat er een onwerkbare situatie was ontstaan. Ook zijn assistent Dick Meerman heeft zijn functie neergelegd. Ook elftalleider Jan Sloep besloot te stoppen.

Als gevolg van de ontstane situatie heeft bestuurslid technische zaken Harm Elgersma zijn conclusie getrokken en gisteren (vrijdag, red.) eveneens met onmiddellijke ingang zijn functie neergelegd.

Het bestuur van SDZ laat via haar website weten: “Het is voor beiden een lastig besluit geweest maar ze hebben hun besluit in het belang van de club genomen. Het bestuur betreurt het zeer dat het zo gelopen is.”

Bestuurslid technische zaken Harm Egersma va SDZ trok zijn conclusie naar de ontstane situatie en legde eveneens zijn functie neer
Bestuurslid technische zaken Harm Elgersma legde eveneens zijn functie neer

Danny Flemming: “Er was een onwerkbare situatie ontstaan en ik zag geen verandering voor de komende periode. Ik had er geen plezier meer in en koste me veel energie. Het kreeg ook invloed op spelers en rondom het eerste elftal. Spelers werden de dupe en dat wilde ik niet. Dit is de juiste beslissing.”

Dick Meerman, assistent van Flemming en trainer van de A1 zet zijn werkzaamheden voor de club niet meer voort. Elftalleider Jan Sloep, een echte SDZ-er en al meer dan vertoog jaar lid van de club verklaarde zich solidair met Flemming en stapte op. Het lijkt er op dat deze situtie geen winnaars kent.

Het Amsterdamsche Voetbal ontving woensdag een anonieme brief waarin werd gesproken over een machtsstrijd binnen de vereniging op technisch vlak. Deze brief en de reactie van de betrokken partijen publiceerden wij afgelopen donderdag. Dit bericht kunt u hier terug lezen.

Flemming: “Die anonieme brief speelde zeker een rol in mijn beslissing. Maar is zeker niet de enige reden dat ik mijn functie heb neergelegd. Er is veel meer aan de hand maar daar wil ik niet over uitweiden.”

Bij SDZ zal een commissie onder leiding van Loek Wisman het werk voortzetten om de trainer, selectie en organisatie van het eerste elftal voor komend seizoen vast te leggen. Bert Reus, de trainer van het tweede elftal, zal zondag tegen SDOB de honneurs waarnemen. Hij zal dat blijven doen tot dat er een opvolger voor Flemming is gevonden.

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ