Danny Schenkel wordt nieuwe trainer van Ajax Vrouwen

Danny Schenkel volgt komende zomer de vertrekkende Benno Nihom op als trainer van de Ajax Vrouwen. De 40-jarige oefenmeester is momenteel werkzaam bij Hoofdklasser Zwaluwen en tekende zondagochtend een éénjarig contract in Amsterdam.

“Ik ben superblij dat ik bij een club als Ajax de volgende stap als trainer kan maken”, zegt Schenkel tegenover Ajax TV. Als hoofdtrainer deed de Amsterdammer ervaring op bij BFC (drie jaar) en dit seizoen Zwaluwen. “Het vrouwenvoetbal zal sowieso anders zijn, maar je komt in een professionele organisatie terecht bij de grootste club van Nederland. Ik heb enorm veel zin om deze uitdaging aan te gaan.”

Schenkel kent de Ajax Vrouwen goed; hij is getrouwd met captain Loïs Schenkel. Zij stopt na dit seizoen met voetballen. De oud-prof heeft een verleden bij de club, waar hij in de jeugd en bij de zaterdagamateurs speelde. “We denken dat hij de Ajax Vrouwen veel te bieden heeft”, reageerde manager vrouwenvoetbal Daphne Koster. “Hij heeft een duidelijke trainersvisie en ik heb er vertrouwen in dat het team met hem aan het roer de stijgende lijn van de afgelopen jaren door kan zetten.”

Foto: Ajax

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)