Dapper strijdend OFC met negen man toch ten onder in Goes

Na een goede seizoenstart is OFC vandaag bij GOES tegen de eerste nederlaag aangelopen. Ondanks twee rode kaarten hield de ploeg van Eric Heerings negentig minuten lang stand, maar moest in extremis alsnog door de knieën: 2-1.

Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd met twee overwinningen op zak en zelfs een gelijk doelsaldo, 7-1. OFC begon de krachtmeting goed door de thuisploeg meteen onder druk te zetten. Dit leverde kansen op voor ondere andere Reda Kharchouch en Roi Momo, zonder resultaat. Na een minuut of twintig begonnen de Zeeuwen onder de druk uit te voetballen.

Hoewel de defensie van OFC overeind bleef, sloeg na een halfuur het noodlot toe. GOES-aanvaller Erwin Franse brak door en werd in het strafschopgebied uit balans gebracht door een duw in de rug van Bryan Ottenhoff. Tot ontsteltenis van OFC kon de aanvoerder meteen inrukken. Eric Heerings was geschokt over de beslissing van de scheidsrechter: “Zo’n lichte overtreding, waarom bestraf je dat met rood?” Atam Koroglu was daarna kansloos bij de hard ingeschoten penalty van Remon de Vlieger: 1-0.

Met een man minder moest OFC nog een uur zien te overleven. Dat wisten de Oostzaners nog aardig vol te houden. Sterker nog, na een uur spelen zag Mohamed Cherif, koud twee minuten in het veld, kans om vanuit een hoekschop binnen te koppen. Met de gelijke stand leek er voor OFC zelfs nog wat te halen. Het optimisme mocht echter niet lang duren: met nog twintig minuten te gaan kreeg Soufiane Reclaoui zijn tweede geel en kon Ottenhoff achterna richting de kleedkamer.

Met negen tegen elf werd het wel heel moeilijk voor OFC om nog met een goed resultaat naar huis te gaan. Toch kreeg Cherif vlak voor tijd bijna het onmogelijke voor elkaar, maar zijn inzet van dichtbij werd door GOES-keeper Brian Meulmeester gekeerd. Met het eind in zicht eindigde de wedstrijd voor het dapper strijdende OFC toch nog in mineur. In de 94ste minuut kreeg OFC een overtreding tegen. “Weer zo’n lichte overtreding”, aldus een verbijsterde Heerings. Uit de vrije trap kopte Sherief Tawfik binnen voor de Zeeuwen en zette aldus de 2-1 eindstand op het bord.

“De jongens hebben knetterhard gewerkt. Daar kunnen we niet anders dan trots op zijn,” probeerde Heerings het niet helemaal somber in te zien. “Zelfs met negen man hebben we nog meer dan standgehouden. Maar we gaan wel met een zuur gevoel naar huis.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zondag.

Archieffoto: Marcel de Kler