Dave de Haze keert terug bij jeugdliefde IVV

Dave de Haze is vanaf komend seizoen weer te bewonderen in Landsmeer. De overstap van De Dijk naar JOS/Watergraafsmeer verliep niet zoals gewenst voor de 21-jarige middenvelder. Hierdoor kiest hij nu voor een terugkeer bij de club waar het voor hem allemaal begon: zondag vierdeklasser IVV.

Een jaar geleden werd De Haze al benaderd voor een terugkeer, maar toen vond hij het nog te vroeg om een stap omlaag te maken. “Mijn gevoel was nog niet goed. Dit jaar sta ik er meer voor open. Ik wil weer opnieuw beginnen. Dan kan ik voor mijzelf beter een paar stappen terugdoen. Ik heb hier mijn hele jeugd gespeeld, de club ligt op vijf minuten van mijn huis. Het is allemaal lekker dichtbij.”

Ondanks dat hij zijn jeugdliefde in 2015 verliet, is hij nooit echt weggeweest. De Haze is jeugdtrainer en heeft zelfs zijn eigen voetbalschool bij IVV. “Ik kom vaak kijken naar het eerste elftal en ben altijd betrokken geweest bij de club. Zoals het nu met het eerste gaat, hoort eigenlijk niet. De vierde klasse is niets voor IVV. Toen ik hier nog speelde, was het in de derde klasse en promoveerden we zelfs twee keer bijna. Nu moeten we het proberen op te pakken en weer stappen zetten.

In 2015 trok de aanvallende middenvelder naar tweedeklasser HBOK, waar hij zoveel indruk maakte en werd verkozen tot Talent van het Jaar. Een stap omhoog naar De Dijk leverde te weinig speeltijd op en dat gold dit seizoen ook voor hem bij JOS/Watergraafsmeer, waar hij zijn minuten in het tweede elftal maakte. De Haze verloor het plezier en leverde een week geleden zijn spullen in.

Ondanks dat het van de eerste naar de vierde klasse een flinke stap terug is, wil hij met IVV weer omhoog. Binnen twee jaar naar de tweede klasse. “Er komt een goede jeugdlichting aan en nieuwe spelers van buitenaf. De mogelijkheden zijn er zeker om dat te bewerkstelligen. Ik hoop er iets moois van te kunnen maken en zo snel mogelijk weer hogerop te komen.”

Verslag Roy Baltus
Foto Hans van Dijk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)