Dave Hertog schiet IVV in blessuretijd naar volgende ronde

IVV hield het vandaag tot het laatste moment spannend, maar wist Quick 1890 alsnog te verslaan in de strijd om promotie. Twee goals van Dave Hertog na de reguliere speeltijd bezorgden de Landsmeerders een 2-4 overwinning.

IVV-trainer Gerrie Breugem kon na afloop zeggen dat hij zich ‘uiteindelijk opgelucht’ voelde, maar hij had liever gezien dat zijn ploeg de wedstrijd al eerder had beslist. De eerste grote kans was nog voor de thuisploeg, maar deze werd uitstekend gekeerd door IVV-doelman Guus Zuidema. Daarna namen de Landsmeerders de overhand. Na 24 minuten kwam IVV dan ook verdiend op voorsprong. Davey de Haze kreeg de bal in de voeten gespeeld door de doelman van Quick, waarna hij de bal fraai over de keeper heen in het doel schoot.

Ondanks een aantal enorme kansen lukte het IVV maar niet de voorsprong uit te breiden. Uiteindelijk viel de 0-2 pas na zo’n zeventig minuten spelen. De Haze tekende toen voor zijn tweede van de dag op aangeven van Terzo Stemerdink. Maar hoewel Quick 1890 weinig wist in te brengen, bracht het in de slotfase de spanning wel weer volledig terug. Twee goals vlak na elkaar, beide binnengekopt uit corners, zorgden er voor dat er met een 2-2 stand verlengd moest worden.

In de verlenging sloeg Dave Hertog toe. De spits was op de bank begonnen omdat hij niet helemaal fit was, maar mocht in de tweede helft invallen. Na eerst al de 2-3 gemaakt te hebben, scoorde hij even later voor de 2-4 met een zeer fraai lobje over de keeper heen. Daarmee bezorgde hij IVV alsnog de overwinning. Verdiend, volgens zijn trainer. “Wij zijn heel geduldig gebleven, hebben niet overhaast gespeeld,” aldus Breugem. “Niet meer dan terecht dat wij hem eruit slepen.”

IVV neemt het op 10 juni op tegen competitiegenoot DCG, dat overtuigend won. Beide ploegen troffen elkaar enkele weken geleden ook al, waarbij IVV aan het langste eind trok.

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma van de nacompetitie.

Archieffoto: Annelies Schreuder