DCG haakt aan bij subtop, KDO in de zorgen

Sportpark Ookmeer was het zonnige decor van de wedstrijd tussen DCG en KDO. Voor allebei de ploegen konden er drie belangrijke punten worden verdiend. Bij DCG wenst men aan te haken bij de ploegen uit de subtop, terwijl KDO de punten hard kan gebruiken om uit de gevarenzone te komen. Door een vroege en een late goal trekt DCG aan het langste eind, er werd met 2-0 geworden van de ploeg uit De Kwakel.

Binnen enkele minuten was daar al de voorsprong voor de Amsterdammers. Na een soepele aanval over meerdere schijven werd er een voorzet gegeven. KDO-linksback Querijn Alderden dacht de inzet te neutraliseren en weg te trappen. Echter gaat dat mis, met desastreuze gevolgen. De bal vloog de verkeerde kant op en verdween achter doelman Jesper Oudshoorn in het doel. De verdediger kon wel door de grondzakken en baalde enorm. In de eerste fase van de wedstrijd bleven beide ploegen de aanval zoeken, voor de neutrale kijker was dat vermakelijk. Zonder dat een van de ploegen tot een grote mogelijkheden kwam, wel was de thuisploeg wat dominanter. Drukzetten werd afgewisseld met bewust inzakken. Na de eigen treffer moest KDO nog een domper verwerken. Mathijs van Rijn moest zich laten wisselen met een blessure, KDO-trainer Edwin Reder bracht Max van der Weijden binnen de lijnen. DCG groeide in de wedstrijd en er konden meerdere mogelijkheden worden genoteerd. Zo schoot Tara Looijen vanaf de tweede lijn, maar doelman Oudshoorn maakte er een hoekschop van. Bij een andere kans dacht Anass Benhammouch de bal hard in de verre hoek te schieten, maar zijn pegel ging net langs het aluminium. Voor rust nog een kans voor Ismail Bouhalhoul, terwijl Ogan de Graaf ook nog een poging waagde. De tweede helft leek op het eerste bedrijf. De Amsterdammers bleven op zoek gaan naar meer. Aan het eind van de tweede helft maakte Aimane el Guermiti op vrije wijze de 2-0, hij schoot een vrije trap zeer goed binnen.

DCG-trainer Ibrahim el Mahdioui keek na de overwinning vanaf twee kanten naar de overwinning van zijn team. “We hadden in de eerste helft eigenlijk al met 2-0, minimaal, moeten voorkomen. En ook in de tweede helft waren daarvoor mogelijkheden. Dat laten we na, anders hadden we met ruimere cijfers kunnen winnen. Wel erg blij met de drie punten, we hebben weer een mooie stap op de ranglijst gezet en dat is voor nu het belangrijkste.” El Mahdioui benadrukt dat het voor hem en zijn team vooral belangrijk is om punten te blijven pakken. In deze competitie zitten veel ploegen dicht bij elkaar en na een paar wedstrijden kan de situatie er weer anders uit zien. De komende drie wedstrijden, tegen DSOV, Altior en Soest zijn daarom juist erg belangrijk. Bekijk hier de stand in de zondag tweede klasse.

Foto’s: Mario Wormhoudt