De Dijk geeft OFC in de derby lesje in effectiviteit

In de Derde Divisie heeft De Dijk in eigen huis een ruime overwinning geboekt op OFC. Hoewel beide ploegen weinig voor elkaar onder deden, stapte uiteindelijk de ploeg van Jochem Twisker met een 4-1 zege in de derby van het veld.

Beide teams begonnen zeer afwachtend aan de wedstrijd en lieten in de beginfase zeker niet het achterste van hun tong zien. Toch was het al vroeg in de wedstrijd raak voor De Dijk. Nadat beide ploegen een paar kleine mogelijkheden hadden gekregen, kopte Tim Ruder na achttien minuten een hoekschop van Nabil El Gourari binnen: 1-0.

GourariSterk

OFC kreeg vijf minuten later alweer de mogelijkheid om gelijk te maken. Rachid el Yaghmouri faalde echter oog-in-oog met doelman Jeroen Verhoeven. Een gemiste kans die OFC later duur kwam te staan, want nog geen minuut later breidde Achmed Ahahaoui aan de andere kant de voorsprong voor de thuisploeg uit. Na een mooi overstapje van El Gourari schoot hij raak: 2-0.

Na een goede openingsfase van OFC nam De Dijk het initiatief in de wedstrijd steeds meer over en mocht het als beloning met 2-0 de kleedkamers opzoeken voor de rust. Hoewel OFC in het tweede bedrijf van de wedstrijd wat goed had te maken, begon de tweede helft met weinig vuurwerk.

Kopbal Ruder Dijk OFC

Pas na een kwartier spelen kreeg OFC-verdediger Mike Brantjes vanuit een corner de eerste kans van de tweede helft. De Dijk probeerde de voorsprong vast te houden, terwijl de gasten steeds nadrukkelijker aan de poorten van De Dijk begon te rammelen. Dit resulteerde uiteindelijk in een treffer van Yousef el Baouchi die een schot van Sendley Bito zo wist te keren dat hij achter Verhoeven belandde.

Met nog tien minuten te gaan probeerde OFC nog een gelijkmaker te forceren, maar kreeg het uiteindelijk de deksel op haar neus. Na een goede solo maakte Dennis Kaars die aan alle illusies een einde door de 3-1 op het scorebord te brengen. Uiteindelijk werd het zelfs 4-1 toen opnieuw Kaars, na een prachtige assist van Kevin Westmaas, met een lobje OFC-keeper Danny Been wist te passeren.

Morgen de samenvatting en alle reacties in onze eerste Wedstrijd van de Week van het nieuwe seizoen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de Derde Divisie.

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Rob Beense