asv De Dijk

De Dijk hard onderuit tegen Smitshoek

Trainer Andre Teuling van De Dijk beseft dat hij tijd nodig heeft om de Dijk succesvol te maken. „We wisten dat het vandaag geen makkelijke wedstrijd zou worden”, zei hij na de nederlaag voor eigen publiek tegen Smitshoek (0-4). „We zitten in een proces. Toch is dit wel teleurstellend. Verliezen doet altijd pijn, helemaal als we er niet maximaal voor hebben gevochten.”

Zowel Smitshoek als De Dijk waren op 27 augustus begonnen met een competitienederlaag. De gasten uit Barendrecht verloren van een sterker Odin uit Heemskerk. De Dijk ging in Spijkenisse (2-0) onderuit. De eerste helft van zaterdag kenmerkte zich door dat Smitshoek de betere ploeg was. ‘Blijkbaar hadden de spelers het toch iets te makkelijk opgenomen, terwijl zij met diverse ex-profs op het veld staan”, aldus coach Teuling. “We zijn een ploeg met jongens die potentie hebben, maar nog veel moeten leren.”

“De eerste helft hebben we het goed gedaan. We komen op een 0-1 achterstand in de blessuretijd. Een zuur en slecht moment. We trekken dan de 0-0 niet de rust in. We missen even die slimmigheidjes. Overigens kregen we direct daarna twee 100% kansen, maar bij ons valt het doelpunt dan net niet”.

Pijnlijk kwartier

Het verschil werd gemaakt direct na de rust. Binnen twintig minuten bouwden de gasten de score verder uit naar 0-4. Na de 0-2 was de wedstrijd over. Teuling daarover: “Uiteindelijk leveren we veel te weinig strijd. We kunnen die vechtploeg zijn. We trainen ook hartstikke scherp en fanatiek. Maar hier moeten we wel snel van leren. In de tweede helft staan we met 5-6 jongens op het veld die voor het eerst op dit niveau spelen. Ervaring missen. Ik heb de organisatie omgezet na de 0-4. Er zat niet meer in en je wilt niet dat de score verder oploopt.”

Zelf doelpunten maken? Teuling: “We creëren met veel moeite mogelijkheden of kleine kansjes. Dat we na twee duels nog geen goal maken is vervelend, het zegt ook wel iets. De doelpunten vallen moeilijk. Dat was vorig seizoen niet anders. Met 0-2 krijgen we trouwens een penalty tegen. De bal wordt hard in de muur geschoten, per ongeluk tegen de hand. Dat is pech.”

Samenwerking

“De groep en staf werkt goed samen. Maar dat moet dan wel (goed) vertaald gaan worden naar de wedstrijd. Die gasten gaan het oppikken. Absoluut. Ik hoop dat Mohamed Akhayad weer snel kan aansluiten. Hij zit langs de kant met een vervelende liesblessure. Hij jaagt de boel aan. Dat heeft dit team in het veld nodig, we missen dit!”

Volgende week zaterdag 10 september moeten de Amsterdammers op bezoek bij Jodan Boys (14.30 uur) dat eveneens nog niet wist te winnen. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Vierde Divisie Zaterdag A

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)