Home / Hoofdklasse B zaterdag / De Dijk hervat seizoen met zege in Putten

De Dijk hervat seizoen met zege in Putten

Op Sportpark Putter Eng heeft De Dijk de competitie hervat. Tegen SDC Putten hoopte de ploeg van Kees Oostermeijer de 4-0 overwinning tegen Purmersteijn een vervolg te geven. Dat lukte: 0-1.

In de openingsfase van het duel was het balbezit voor De Dijk. Ook waren de gasten uit Amsterdam de stichters van het eerste gevaar van de wedstrijd. Na enkele speldenprikjes van De Dijk was de grootste kans voor Putten. Doelman Lassane Niekema tikte stijlvol de bal uit zijn goal. Maar ook De Dijk kreeg in de twintigste minuut de grootst mogelijk kans om de score te openen. Na goed combinatiespel belandde de bal bij Feyo Glim. Met een kanonskogel schoot hij op doel, maar het schot spatte uiteen op de lat. Enkele minuten later raakte ook Putten het aluminum. Een poging van Wilbert Thomassen zeilde richting de linker kruising, maar hij raakte de binnenkant van de paal. Met een half uur op de klok kreeg de thuisploeg de volgende mogelijkheid. Na een voorzet kreeg Putten een rebound, echter werd de kans gekeerd door doelman Niekema. De Dijk had het betere van het spel, er werd goed combinatiespel gespeeld. Putten moest het vooral hebben van gevaar uit de omschakeling. Met een 0-0 tussenstand zochten de teams de kleedkamer op voor de thee.

Na de rust begon De Dijk met fel druk zetten. De thuisploeg had het hier meerdere malen lastig mee, maar het resulteerde niet in kansen. Met 50 gespeelde minuten was Putten dichtbij de 1-0. Een laag schot van Rick van den Brink raakte de buitenkant van de paal. Dit was het startpunt van een offensief van Putten. De ploeg van trainer Cesco Agterberg kreeg de overhand en werd dreigender.

Na 66 minuten spelen kreeg De Dijk een penalty. Een verdediger van Putten maakte hands, dus de bal ging op de stip. Glim schoot de penalty heel rustig in de linkerhoek. In de slotfase van het duel ging SDC Putten alles of niets spelen, dat zorgde voor dreiging voor het Amsterdamse doel. Daarnaast kreeg De Dijk ruimte in de omschakeling. Met nog vijf minuten te gaan brak Hussam Dowaah uit, hij gaf de bal mee aan Daan Pruim. De spits stond echter buitenspel, anders had hij recht op de keeper af kunnen gaan. In de blessuretijd kreeg Putten nog twee grote kansen. Eerst schoot een aanvaller tegen doelman Niekema aan, bij de laatste vrije trap schoot de keeper van Putten de bal over het doel.

De zege zorgt ervoor dat De Dijk voorzichtig weer omhoog kan gaan kijken. Flevo Boys, Purmersteijn en DETO, die allemaal vlak boven De Dijk stonden, verloren allemaal bij de seizoenshervatting.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Hoofdklasse B zaterdag

De Dijk-talent Glim: “Dan ben je natuurlijk trots”

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend