Home / Algemeen / De Dijk kan periodetitel niet meer ontgaan na late zege op HBS
Foto Pim Waslander/Orange Pictures | De Dijk verzekerde zich vorige week zonder te spelen al van de eerste periodetitel.

De Dijk kan periodetitel niet meer ontgaan na late zege op HBS

In de Derde Divisie heeft De Dijk een moeizame overwinning geboekt op HBS. Door een late treffer van Achmed Ahahaoui won De Dijk met 1-2. De Dijk haar ongeslagen status in de competitie en kan de eerste periodetitel bijna niet meer ontgaan omdat concurrenten Be Quick en Quick’20 punten verspeelden. Dennis Kaars wist voor het eerst dit seizoen niet te scoren.

De Dijk speelde een zeer slechte eerste helft waarin de bezoekers nauwelijks kansen wisten te creëren. Tot overmaat van ramp kwam HBS zelfs vroeg in de wedstrijd op voorsprong nadat Santy Hulst na een goede voorbereidende actie Gino Mulder in stelling bracht om te scoren (1-0). Ondanks het slechte spel en een gebrek aan kansen kwam De Dijk nog voor rust langszij dankzij een mooie treffer van Harry Zwarthoed. “Het was onze slechtste wedstrijd van het seizoen en deze moeten we snel vergeten. We leden veel balverlies en waren ook onrustig aan de bal. Gelukkig gingen we nog met een gelijke stand de rust in en weten we hem uiteindelijk nog te winnen”, aldus Zwarthoed.

Foto Hans Oedekerk | Dennis Kaars kwam voor het eerst niet tot scoren
Foto Hans Oedekerk | Dennis Kaars kwam voor het eerst niet tot scoren

Na een slechte fase kwam De Dijk steeds beter in de wedstrijd en kreeg het in de tweede helft een aantal goede kansen om op voorsprong te komen maar moest het uiteindelijk tot de 87ste minuut wachten voordat Achmed Ahahaoui de winnende treffer kon maken. “In de tweede helft ging het spel eigenlijk de hele tijd op en neer en hebben we geluk dat we uiteindelijk nog winnen. Dat is het geluk van de kampioen, dat hebben we vorig seizoen ook bij Westlandia gezien. Wij zitten nu in de flow en dan win je dit soort wedstrijden met wat geluk. Uiteindelijk dwingen we dat zelf af.”

Doordat concurrenten Be Quick (verloor van Westlandia) en Quick’20 (gelijk tegen EVV) beide punten verspeelden kan De Dijk de eerste periode titel bijna niet meer ontgaan. Toch is de periodetitel niet het eerste doel van de Amsterdammers. “De eerste periode zullen we waarschijnlijk wel pakken, maar ons hoofddoel blijft om kampioen te worden. Een periodetitel is leuk, alleen heb je feitelijk nog niks. Het is niet zo dat er nu al een enorme euforische sfeer hangt.”

Foto Hans Oedekerk | Achmed Ahahaoui zorgt vlak voor tijd toch voor een Amsterdamse zege
Foto Hans Oedekerk | Achmed Ahahaoui zorgt vlak voor tijd toch voor een Amsterdamse zege

Dennis Kaars was voor het eerst niet trefzeker en Zwarthoed heeft wel een idee waar dat aan ligt. “Onze tegenstanders gaan nu met z’n allen voor de goal liggen. Zijn zien dat de koploper op bezoek komt en maken het ons op die manier lastig, dat zagen we vorige week ook al. Het wordt er niet leuker op, maar ook daar zullen we doorheen moeten voetballen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de Derde Divisie.

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto boven Orange Pictures / Pim Waslander | Achmed Ahahaoui scoort vlak voor tijd de winnende treffer
Overige foto’s Hans Oedekerk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)