De Dijk knikkert Swift onterecht uit de beker na strafschoppen

De strafschoppen waren na afloop het meest besproken onderwerp op en rond het veld. En dan niet de strafschoppen die na negentig minuten noodzakelijk waren omdat de wedstrijd in 2-2 was geëindigd. Een afgekeurde strafschop van Tobias Kuyvenhoven na bijna zeventig minuten hield de gemoederen flink bezig.

Er waren 68 minuten gespeeld en Swift stond met 0-2 voor door doelpunten van Thijs Hasselhoff (60ste minuut) en een benutte strafschop van Kuyvenhoven in de 65ste minuut, toen Kuyvenhoven weer aan mocht leggen vanaf elf meter. De invaller stiftte de bal op de lat en het was onduidelijk of de bal de doellijn daarna passeerde. Scheidsrechter Henshuijs liet doorgaan, maar zijn assistent Haas gooide zijn vlag omhoog. Waar iedereen dacht aan doelpunt voor Swift (en dus de 0-3) besloot Haan geen doelpunt toe te kennen. Hij had een overtreding gezien in het nadeel van Swift. Scheidsrechter Henshuijs verklaarde na afloop dat spelers van Swift te vroeg waren ingelopen en dus De Dijk een vrije trap kreeg. Bekijk hier de beelden!

1

Het Amsterdamsche Voetbal komt morgen (zondag) met de beelden van de zeer omstreden afgekeurde strafschop. Je mag het Kuyvenhoven kwalijk nemen dat hij de bal niet gewoon snoeihard (net als zijn eerste penalty) had binnen geschoten. De Dijk bleef daardoor een beetje hoop houden. Hoop die de ploeg van Coto totaal niet verdiende want de hoofdklasser speelde ver beneden haar niveau en maakte geen seconde aanspraak op een goed resultaat.

3

Met het inbrengen van Bud Water en Youssef el Abdelhadi ontstond er wat meer gevaar. Eerste kopte Robert Verschraagen de 1-2 binnen en vlak voor tijd ronde Mostapha el Aamrani een actie knap af. Na negentig minuten stond het dus 2-2 in plaats van 0-3. En dat had Swift ook wel een beetje aan zich zelf te danken.

2

Strafschoppen moesten uiteindelijk dus de beslissing brengen. De kersverse vader Michel van Kampen van De Dijk werd de grote winnaar door twee penalty’s te keren. Stef Leliveld en Jaap Smeeing zagen hun inzet worden gestopt terwijl Swift doelman Siewerd Teerink alleen de inzet van Giovanny Sabajo wist te stoppen. De Dijk bekert dus door, maar verdiend was het zeker niet.

Zondag diverse video’s en reacties op de veelbesproken strafschop. Kijk voor alle uitslagen op de homepage of op de speciale bekerpagina.