De Dijk
Nieuwe nederlaag voor De Dijk

De Dijk kopje onder in Goes

Op het schiereiland Zuid-Beveland, provincie Zeeland, verloor De Dijk met 3-0 van vv Goes. De Amsterdammers kwamen er zaterdagmiddag niet aan te pas en werden met een 3-0 nederlaag terug de bus in gestuurd.

Dat De Dijk niet goed aan de competitie is gestart is een feit. De stand op de ranglijst geeft alle aanleiding om de mouwen op te stropen en de schroom van zich af te gooien. Het moest gebeuren in en tegen Goes, dat met één winstpartij en drie gelijke spelen nog niet had verloren in deze vierde divisie.

De ploeg van oud profvoetballer en veel scorende spits Dennis de Nooijer was oppermachtig tegen De Dijk. De Amsterdammers werden vanaf de meet langdurig onder druk gezet door de thuisploeg. De Dijk kon daar maar bitter weinig tegenover stellen. Na 15 minuten spelen werd het 1-0 voor Goes. Middenvelder Lijbers zette buitenspeler Franse aan het werk. Hij werkte vervolgens bekwaam af en zette De Dijk daarmee op een 1-0 achterstand.

Goes hield het gaspedaal ingetrapt. Het bleef kansen en mogelijkheden creëren. De Dijk kwam er maar sporadisch uit. Goed keepers- en verdedigend werk voorkwamen een grotere achterstand. Dat het tweede tegendoelpunt alsnog viel voor rust was zuur, maar niet onverdiend. Het duo Daniel Wissel en Mitchell de Nooijer sloeg 10 minuten voor de thee toe (2-0). De kans regen hield daarna aan, waardoor De Dijk blij was dat het nog ‘in leven’ was. De Dijk coach Andre Teuling besloot voor de rust tot een dubbele wissel, om het tij te kunnen keren.

Na de hervatting werd het dankzij een zeer opmerkelijk doelpunt al snel 3-0 voor de thuisploeg. Goes spits Wissel werd gestuurd, maar grensrechter Dorsman stak zijn vlag resoluut in de lucht voor buitenspel. Waar De Dijk dacht een vrije trap te nemen, besloot scheidsrechter Ron Collé door te laten spelen. In plaats van adequaat te reageren op de nieuwe situatie of later protest in te dienen, stond de Dijk er gelaten en verslagen bij. Misschien wel symptomatisch voor de fase waarin De Dijk zich bevind.

Toch ging De Dijk na de zoveelste tegenslag niet bij de pakken neer zitten. De Dijk probeerde de bakens te verzetten. Goes werd op eigen helft iets teruggedrongen, maar tot veel gevaar leidde het niet. De Dijk kreeg nog één grote kans in de tweede helft, maar ook die mocht er vandaag niet in. Dat de Dijk verloor van een ploeg uit de top 3 van de vierde divisie was op zich geen schande. De manier waarop, zeker de eerste 35 minuten, gaf wel te denken.

Zaterdag 1 oktober speelt De Dijk tegen Zwaluwen uit Vlaardingen, dat slechts twee plaatsen hoger op de ranglijst staat. Het belooft op voorhand een interessante ontmoeting te worden in Schellingwoude. Aanvang: 15.00 uur .

Verslag en foto: Harold van Ineveld