De Dijk koploper na klinkende zege op Jong De Graafschap

In de Derde Divisie heeft De Dijk na vier wedstrijden nog steeds de volle score. De ploeg van Jochem Twisker had geen kind aan Jong De Graafschap, dat onder toeziend oog van hoofdtrainer Jan Vreman op een 5-0 nederlaag werd getrakteerd. Dennis Kaars en Nabil el Gourari scoorden beiden twee keer. De Dijk is nu koploper op basis van het doelsaldo.

De wedstrijd was ruim tien minuten onderweg en Kaars had zijn doelpunt alweer te pakken. Nadat hij even daarvoor op Jasper Heusinkveld stuitte was hij de doelman nu wel de baas met een kopbal van dichtbij. Voor Kaars was dit alweer zijn achtste treffer van dit seizoen. De Dijk liet in de eerste helft zien waarom het tot een van de titelkandidaten wordt gerekend. De thuisploeg speelde Jong De Graafschap bij vlagen van de mat.

20160904 De Dijk Jong Graafschap foto Rob Beense Kopbal Dennis Kaars

De kansen voor De Dijk bleven komen. Kaars kon een prachtige aanval niet bekronen en Nabil el Gourari kopte maar net voorlangs. Laatstgenoemde maakte er één minuut later alsnog 2-0 van. Na een individuele actie van Ahmed Ahahaoui kwam de bal ietwat gelukkig voor zijn voeten. Het mooiste doelpunt van de wedstrijd zou vlak voor rust vallen. Harry Zwarthoed bracht Kaars in stelling die niet zelfzuchtig was en de goal gunde aan Tim Ruder: 3-0. Jong De Graafschap noteerde in de eerste helft geen enkele doelpoging.

De Dijk leek geen gas terug te willen nemen in de tweede helft. Na een handsbal ging de bal op de stip en mocht El Gourari aanleggen voor zijn tweede van de middag. Dennis Kaars deed al snel hetzelfde. Hij liet de arme Heusinkveld wederom kansloos: 5-0. Vervolgens werd Jong De Graafschap voor het eerst gevaarlijk maar Jeroen Verhoeven hoefde niet in actie op de inzet van Marlon Versteeg.

20160904 De Dijk Jong Graafschap foto Rob Beense Tony Tol

In het restant van de wedstrijd liet De Dijk de teugels een beetje vieren, al had het de wedstrijd nog steeds onder controle. Invaller Moaad El Aakel bracht de toeschouwers in vervoering met een afstandsschot. Helaas spatte de bal uiteen op de paal. De Dijk speelde de wedstrijd eenvoudig uit. Verhoeven werd in de slotfase nog bijna verrast vanaf de middenlijn. De doelman was echter op tijd terug om de bal over te tikken. Zo hield hij het doel van De Dijk schoon.

Het aantal doelpunten dat De Dijk vandaag maakte was precies genoeg om de koppositie over te nemen van Be Quick 1887. Als De Dijk het niveau van vandaag vaker weet te halen, dan kan het nog wel eens een mooi seizoen worden. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Westlandia.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de Derde Divisie.

Verslag: Maarten Daniëls
Foto’s: Rob Beense

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)