De Dijk maatje te groot voor Magreb’90

In de zondag Derde Divisie heeft koploper De Dijk een zakelijke overwinning geboekt op laagvlieger Magreb’90. De Amsterdammers domineerden van meet af aan en wonnen uiteindelijk met 0-5. Dennis Kaars was drie keer trefzeker. Kaars: “We waren vandaag gewoon een maatje te groot.”

Al in de negende minuut kwamen de bezoekers op voorsprong nadat Kaars een voorzet keurig wist af te ronden. In de 25e minuut was Kaars opnieuw het eindstation bij de 0-2 en leek het lot van Magreb’90 al binnen een half uur bezegeld. Magreb’90 probeerde vervolgens de rug nog te rechten, maar het was De Dijk dat vlak na rust de nagels definitief in de kist wist te spijkeren. Na een fout in de Magreb-verdediging profiteerde Nabil el Gourari optimaal.

De Dijk ging vervolgens in een lagere versnelling spelen en probeerde de wedstrijd uit te voetballen. In de slotfase werd de score alsnog verder uitgebreid. Chakib Tayeb maakte er op aangeven van Kaars 0-4 van en het slotakkoord was voor de topschutter zelf, die vlak voor tijd de eindstand op 0-5 bepaalde.

Door zijn drie treffers tilde Kaars zijn seizoenstotaal naar 28, al vier meer dan de 24 die hij vorig seizoen in totaal maakte. “Met drie goals en een assist was het een prima potje voor mij”, zei Kaars na afloop van de wedstrijd. “We scoorden natuurlijk snel twee goals en dat heeft ons wel heel erg geholpen.”

Door de zege heeft De Dijk nu een voorsprong van acht punten op achtervolger Dongen. De Amsterdammers sluiten 2016 volgende af met een thuiswedstrijd tegen JVC Cuijk, waartegen Kaars ook al drie keer scoore. “Wij moeten deze voorsprong zien vast te houden en het liefst zo snel mogelijk verder uitlopen. Acht punten lijkt veel, maar als je drie keer verliest hebben ze je zo weer ingehaald.”

Klik hier voor de stand, de overige uitslagen en het programma in de Derde Divisie.

Verslag: Jurgen Boegborn
Archieffoto: Rob Beense