De Dijk met acht punten voorsprong de winterstop in na zege op JVC Cuijk

Wie moet De Dijk nog afstoppen in de Derde Divisie? De ploeg van Jochem Twisker boekte tegen JVC Cuijk haar vijftiende zege van het seizoen. Het werd na een 0-1 achterstand uiteindelijk 4-1. Het enige smetje op de wedstrijd? Dennis Kaars maakte niet zijn dertigste treffer van het seizoen. Morgen een uitgebreide samenvatting en reacties van onze wedstrijd van de week.

Nummer 29 van het seizoen viel in de twintigste minuut van de achttiende wedstrijd. Hij was belangrijk en niet eens een typisch Kaars doelpunt. Een vrije trap vanaf de rechterkant werd door zeker een man of vijf nog licht aangeraakt, maar het was voldoende om de in de uiterste hoek achter doelman Yorrit Kanters te belanden. Het was de 1-1, want drie minuten eerder had Frenkie Schaap de bezoekers op voorspong gezet.

Foto Rob Beense: Frenkie Schaap zorgt voor de 0-1

Waar De Dijk duidelijk het overwicht had, creëerde de ploeg van Twisker weinig kansen in het eerste bedrijf. Naast de treffer van Kaars was er een afgekeurde goal (wegens buitenspel) van Nabil el Gourari en een pegel van Maarten Woudenberg die door doelman Kanters knap werd overgetikt.

Na rust werd het klasseverschil wel in doelpunten uitgedrukt. Nog geen tien minuten na de hervatting zorgde Chakib Tayeb, na goed voorbereidend werk van Kaars en Achmed Ahahaoui, voor de verdiende voorsprong. De Amsterdammers wilden snel het verschil maken en drukten door. El Gourari raakte eerst nog de lat voordat Ahahaoui na een foutje van Kanters voor de 3-1 zorgde. Cuijk stelde er weinig tegenover. De ploeg van voormalig Ajacied Ruud Kaiser speelde niet onaardig, maar kwam simpelweg kwaliteit te kort om echt voor gevaar te zorgen.

Foto Rob Beense: Nabil El Gourari, een van de uitblinkers, houdt Jorrit Ritzen van zich af

Vijf minuten voor tijd knalde Harry Zwarthoed na een prachtige pass van El Gourari de 4-1 tegen de touwen. Het bleek de eindstand te zijn want Kaars verzuimde om zijn dertigste van het seizoen te maken. In het strafschopgebied had hij net te veel tijd nodig om de bal goed te controleren. Zijn schot ging vervolgens naast.

De enige tegenvaller voor de Amsterdammers was het uitvallen van Nick Kuipers (waarschijnlijk weer zijn middenvoetsbeentje gebroken), Alje Wiltenburg (ijsbeen) en Chakib Tayeb (enkel).

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Derde Divisie. Morgen een uitgebreide samenvatting en reacties van onze wedstrijd van de week.