De Dijk
Nieuwe nederlaag voor De Dijk

De Dijk niet lang genoeg bij de les tegen Capelle

Wéér was De Dijk zaterdag niet lang genoeg bij de les. Kort na aanvang en na ruim een uur in de wedstrijd moest de thuisploeg doelpunten incasseren tegen Capelle uit Capelle aan den IJssel. De Amsterdammers konden zaterdagmiddag in een matige wedstrijd geen echte vuist maken tegen een goed Capelle: 0-3. Het betekende de twaalfde nederlaag in dertien wedstrijden. De Dijk blijft daarmee laatste staan in de vierde divisie.

Dennis van der Heijden zette zijn ploeg aan het begin van de eerste helft op een 0-1 voorsprong. De aanvaller van Capelle scoorde al na 4 minuten. Toch kreeg ook De Dijk ook wel mogelijkheden. Schoten in de beginfase misten venijn, maar Amir Riffi was heel dicht bij de gelijkmaker. De gegeven penalty werd door Capelle-doelman Marc van Splunter knap gered.

Na rust probeerde De Dijk verder vooruit te voetballen. De bezoekers voetbalden in de openingsfase na rust ook naar voren, en kregen meer ruimte. Jeffrey Rijsdijk schoot knap raak uit een vrije trap vanaf 16 meter. Daarmee was de wedstrijd op Schellingwoude wel gespeeld.

In het laatste half uur kreeg Capelle nog een paar kansjes. Bij De Dijk was het echte geloof weggëebt. Er werd niet meer goed gespeeld, was zelf slordig aan de bal. Capelle bleek gewoon een heel goede ploeg, dat in staat moet zijn in de top 4 te spelen. Capelle vond het ondertussen ook wel best. Toch viel nog de 0-3, een stief kwartier voor tijd mocht Joshua Kassels de eindstand bepalen.

Hjalmar Oomens

Hjalmar Oomens, aanvoerder van De Dijk, reageerde kalm op de nieuwe nederlaag van zijn ploeg: “Net als de afgelopen wedstrijden krijgen we al binnen een paar minuten een tegendoelpunt, een fikse domper. We hebben een prima eerste helft op de mat gelegd. We waren zeker gelijkwaardig. We hielden ze bij vlagen onder druk, ze kregen geen grip op ons spel. Door die handsbal (en een strafschop) krijg je weer een beetje hoop. We misten deze kans, en even daarvoor kwamen we ook nog in een goeie positie om te scoren. Op een gegeven moment worden we te slordig. Na de 0-2 in de tweede helft was het gespeeld. Capelle is een prima ploeg hoor, zijn fysiek tip-top in orde. Wij hebben de tweede helft nauwelijk meer iets gecreerd. Heb ik er nog geloof in? Jazeker, natuurlijk hebben we niet alleen maar pech gehad, maar deze jonge groep heeft genoeg te leren en te ervaren. Gelukkig komen er wat meer spelers terug uit blessures, in onze defensie, die we keihard nodig hebben. Ik zie ons nog wel twee ploegen onder ons houden. Waarom niet?”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag vierde divisie