Foto Rob Beense

De Dijk opent kunstgrasveld met bekerwinst tegen DOVO

Met pijn en heel veel moeite heeft hoofdklasser De Dijk de laatste 32 van de beker weten te bereiken. De Amsterdammer keken na elf minuten tegen een 0-2 achterstand aan, maar door twee goals van Dennis Kaars wonnen De Dijk uiteindelijk na strafschoppen. Maandag een uitgebreide samenvatting en reacties.

Het gebeurde allemaal op het een kwartier eerder geopende kunstgrasveld. Ondanks dat De Dijk er al twee weken op getraind had leek het wel of de mannen van Ale van der Zee en Marco van Galen er voor het eerst op stonden. Ieder duel werd verloren, passes kwamen niet aan en veelvuldig balverlies zorgde voor een enorm overwicht voor DOVO.

Foto Rob Beense: Hans Kraaij won nog nooit als trainer in Amsterdam.

Eerste zorgde doelman Van Kampen nog voor een redding op een inzet van Joshua Patrick, maar na vijf minuten was het dan raak. De pass kwam van Arjan Goorman en Leon Toonen maakte het vakkundig af. Wakker was De Dijk ook na die treffer niet. Na een mislukte omhaal van Patrick zorgde Bart van Brakel na elf minuten voor de tweede tegentreffer.

Het is dat DOVO de trekker in de eerste helft niet vaker overhaalde anders was het al lang gebeurt met de overlevingskansen van De Dijk. Toonen (2x) en Joshua Patrick lieten kansen op een derde treffer liggen.

Foto Rob Beense: Joshua Patrick (l) en Giovanny Sabajo

Maar De Dijk heeft altijd nog Dennis Kaars. De topscorer van het Amsterdamsche Voetbal was nog amper aan de bal geweest maar zorgde na een actie van Harry Zwartgoed twintig tellen voor rust wel voor de belangrijke 1-2.

Met Olaf Lindenberg de tweede helft in de ploeg en met slechts drie verdedigers begon het er na rust iets meer op te lijken bij de thuisploeg. Toch ontsnapte het eerste aan de 1-3 toen Lindenbergh een kopbal van Mooij van de doellijn haalde. Toch werd het gelijk. Na goed doorzetten van Tim Ruder en slecht ingrijpen van Mooij was het weer Kaars die wist te scoren.

Foto Rob Beense: Ruder profiteert van de misstappen van Mooij (l) en Patrick. Uit zijn voorzet scoort Kaars de 2-2

Na die gelijkmaker bleef DOVO de beste kansen op de zege krijgen. Invaller Jan Struijk kon Van Kampen niet kloppen een een doelpunt van Toonen werd in de laatste minuut afgekeurd omdat hij eerst een duw in de rug had gegeven voordat hij binnen kopte.

Strafschoppen moesten dus de beslissing brengen en dan beschikt De Dijk over doelman Michel van Kampen. De keeper speelt alleen de bekerwedstrijden, maar was er in het verleden al persoonlijk verantwoordelijk voor dat OFC, Swift en JOS Watergraafsmeer na strafschoppen werden uitgeschakeld. En dat gebeurde nu dus DOVO. Tayeb miste eerste nog voor De Dijk, mar vervolgens stopte Van Kampen de in zet van  Goorman en schoot Van Brakel een meter naast.

Foto Rob Beense: Michel van Kampen en Dennis Kaars vieren feest na de winst op DOVO

De Dijk plaatst zich dus voor de laatste 32. De afgelopen twee jaar werd de ploeg tot tweemaal toe uitgeschakeld in de kwartfinales door IJsselmeervogels. Dat kan nu niet meer gebeuren want die liggen er uit.

Klik hier voor alle uitslagen in het bekertoernooi.