De Dijk sluit seizoen af met nederlaag tegen Magreb’90

De Dijk heeft het kampioensseizoen in de Derde Divisie afgesloten met een nederlaag. De ploeg van Jochem Twisker speelde op het eigen Sportpark Schellingwoude een zeer matige wedstrijd en verloor uiteindelijk terecht met 2-4 van Magreb’90.

Omdat De Dijk nergens meer voor speelde, gaf Twisker veel wissels de kans om hun talent te tonen. De onwennigheid in de andere samenstelling was duidelijk zichtbaar. Magreb’90, dat bij overwinning de nacompetitie zou ontlopen, oogde veel frisser en gretiger en was eigenlijk vanaf het eerste fluitsignaal de bovenliggende partij. De ploeg van Jamal Yahiaoui kreeg in de beginfase meteen een aantal goede mogelijkheden, maar De Dijk bleef dankzij de uitstekend keepende Stan Bijl op de been.

Diezelfde Bijl redde in de elfde minuut ook goed op de inzet van Dylian Ahinful en Omar el Ghazzouani kon de bal voor vrijwel open doel niet de juiste richting meegeven. Na 38 minuten dacht Magreb’90 op voorsprong te komen. Na een schot van Jawad Bellasan schoot Souffian Reclaoui (volgend seizoen OFC) in de rebound raak te schieten, maar zijn treffer werd door scheidsrechter Ris geannuleerd. De Dijk kwam niet verder dan een schot van Tim Ruder dat door doelman Michiel Belhadj Yahia uit de linkerhoek werd gehaald.

In de tweede helft wisten de Utrechters wel snel toe te slaan. Bellasan werd vrij voor Bijl gezet en bracht Magreb’90 in de 48ste minuut aan de leiding: 0-1. Daarna kopte Reclaoui de bal in kansrijke positie tegen een medespeler, waarna ook Bellasan zich na een goede actie vergat te belonen. Ruder wist vervolgens namens De Dijk nog wel de paal te raken, maar echt gevaarlijk werd de thuisploeg verder niet.

Ondanks de spaarzame moment kwam De Dijk op gelijke hoogte. Met een halve omhaal slaagde Ruder erin om, op aangeven van Zwarthoed, Belhadj Yahia te passeren: 1-1. Magreb’90 probeerde al snel weer aan de leiding te komen, alleen verrichte Bijl goed keeperswerk op inzetten van Bellasan en Guytho Mijland.

Magreb’90 bleef vervolgens aandringen op een treffer en werd daar in de 75ste minuut ook voor beloond via Mijland. Lang konden de bezoekers niet van de voorsprong genieten. Zes minuten later bracht invaller Lars Raaijen de Amsterdammers weer langszij. Uiteindelijk trokken de gasten alsnog verdiend aan het langste eind. Met een schitterende uithaal zorgde Yasin Ouja ervoor dat de Utrechters de leiding weer te pakken hadden, waarna Bellasan diep in blessuretijd de eindstand bepaalde op 2-4.

Dennis Kaars speelde zijn laatste wedstrijd voor De Dijk, maar kwam niet in het spel voor. De topscorer van de Derde Divisie sluit het seizoen af met 41 doelpunten en kom daarmee twee treffer tekort om het record van Coen Dillen te evenaren.

Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand in de Derde Divisie.

Verslag: Jurgen Boegborn