Home / Algemeen / De Dijk terug bij af door opstappen zondagvoorzitter Said Bentohami
Said Bentohami
Said Bentohami

De Dijk terug bij af door opstappen zondagvoorzitter Said Bentohami

Een volgende episode in de eindeloze soap rond tweededivisionist De Dijk: het nieuwe zondagbestuur is per direct ontmanteld. Said Bentohami heeft zijn taken als bestuurslid van De Dijk neergelegd. Een maand geleden werd hij aangesteld als verantwoordelijke vanuit het algemeen bestuur, maar na het ontslag van trainer Jochem Twisker is er volgens hem een conflict ontstaan waaruit hij zelf zijn conclusies heeft getrokken.

Zijn besluit komt als een donderslag bij heldere hemel, maar Bentohami heeft het weloverwogen genomen. Het heeft twee redenen: het bestuur is het niet eens met het ontslag van Twisker en, tot zijn grote verbazing, wordt een terugkeer van Heino Braspenning op welke manier dan ook volledig uitgesloten. “Daar kan ik echt niet met mijn pet bij. Er zijn twee bestuursleden die dit pertinent weigeren. Met zulke mensen kan ik echt niet samenwerken.”

Het conflict begon eerder deze week toen De Dijk per direct afscheid nam van Twisker. Het zondagbestuur, dat zoals afgesproken bezig was met een juridische afsplitsing van de vereniging, was van mening hier voldoende redenen voor te hebben, maar het algemeen bestuur zette haar vraagtekens erbij. Zij noemen het een ‘eenmansbesluit’.”In de statuten staat duidelijk vermeld dat wij hierover gaan, maar het bestuur had daar een andere interpretatie op. Overigens spelen ook emotionele redenen mee, aangezien een bestuurslid goed bevriend met hem is. Als je op basis van zoiets beleid wil voeren, kan je geen goed bestuurslid zijn.”

De club heeft een andere lezing over de situatie rond Bentohami. Hij zou gevraagd zijn afstand te doen van zijn bestuursfunctie. “Dat weigerde ik en toen besloot het bestuur zelf op te stappen. Daar krabbelen ze nu op terug door het op mij af te schuiven.” Voorzitter Paul Barends zegt daarover: “We hadden een mooi gezamenlijk traject voor ogen, maar het heeft helaas niet tot een succes mogen leiden.” Bentohami overweegt zelf een Bijzondere Algemene Ledenvergadering om alsnog iets te bewerkstelligen, zoals hij ook bij zijn kandidatuur eind december voor ogen had.

Send this to a friend