De Dijk trekt oud-prof Fred Benson aan

Opnieuw heeft De Dijk toegeslagen tijdens de winterse transferperiode. Oud-profvoetballer Fred Benson (33) stond dinsdagavond voor het eerst op het trainingsveld van de tweededivisionist, die hem voor de wedstrijd tegen Kozakken Boys (zaterdag) speelgerechtigd probeert te krijgen.

“Er is veel gebeurd bij De Dijk, maar het is altijd een mooie club gebleven. In Amsterdam én Tweede Divisie”, zegt Benson. Na zijn eerste training bereikte hij direct een akkoord met de clubleiding. Het ondertekenen van het contract volgt nog. “De eerste training ging wel, er staat een leuke groep.”

Twee weken geleden kwam de club in contact met Benson. “Zeker in onze situatie hebben wij vers bloed in de voorhoede nodig”, zegt Said Bentohami, vanuit het bestuur verantwoordelijk voor het eerste elftal. “We hebben afgesproken dat hij het seizoen bij ons afmaakt, met uiteraard de intentie voor een langer verblijf.”

Het is voor Benson een terugkeer in Amsterdam. De Ghanese spits speelde in de jeugd van FC Amstelland, Zeeburgia en Ajax. Hij debuteerde in het profvoetbal bij Vitesse en kwam vervolgens uit voor RKC Waalwijk, Shandon Luneng (China), Lechia Gdansk (Polen), PEC Zwolle, Sheriff Tiraspol (Moldavië), Rapid Boekarest (Roemenië), IJsselmeervogels en opnieuw RKC Waalwijk. Daar liep afgelopen zomer zijn contract af.

Door het vertrek van Abderrahim Loukili (FC Lienden) en Jerghinio Sahadewsing (inmiddels Zuidvogels) zat De Dijk krap in de aanvallers. Bovendien besloten ook Nabil el Gourari, Chakib Tayeb, Mostapha el Aamrani en Achmed Ahahaoui hun spullen in te leveren vanwege de vertroebelde situatie na het opstappen van hoofdsponsor Heino Braspenning. De eerste drie spelers zijn inmiddels teruggekeerd, maar De Dijk houdt de naderde transferdeadline van 31 januari in de gaten om voor die tijd nog een doelman en extra aanvaller aan de selectie toe te voegen.

Foto: Orange Pictures

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!