Home / Algemeen / De Dijk verliest opnieuw ongelukkig en onverdiend van ONS Sneek

De Dijk verliest opnieuw ongelukkig en onverdiend van ONS Sneek

De kop boven het wedstrijdverslag van de uitwedstrijd in Friesland kan net zo goed boven die van de thuiswedstrijd van De Dijk tegen ONS Sneek geplaatst worden. De ploeg van Kees Oostermeijer toonde opnieuw aan gelijkwaardig te zijn aan ONS Sneek, maar moest uiteindelijk een ongelukkige 0-2 nederlaag slikken.

Oostermeijer was na afloop vrij duidelijk: de bezoekers waren de gelukkige winnaar. Een groot deel van de wedstrijd waren beide ploegen immers gelijkwaardig aan elkaar. Een 0-0 ruststand was het logische gevolg en deze brilstand werd na een uur spelen pas doorbroken door voormalig profvoetballer Martijn Barto (ex-Helmond Sport en Cambuur). De spits opende met een goede treffer de score voor ONS Sneek: 0-1.

Niet veel later dacht De Dijk op gelijke hoogte te komen. Kubilay Koylu ging op het Friese doel af, gunde de treffer aan Clyde Olf, maar deze werd afgekeurd wegens buitenspel. “Dat was discutabel”, zei Oostermeijer. De thuisploeg bleef drukken voor het doel, met kansen voor Koylu en Olf. Een verdiende gelijkmaker zat er niet in. Dat ONS Sneek in de laatste minuut via Genridge Prior de wedstrijd besliste, was een extra domper voor de Amsterdammers.

“Anderen kunnen gaan roepen dat we goed voetballen, maar vandaag hebben we daar niks aan”, vervolgde Oostermeijer. “We balen hier echt van, want wij zijn gelijkwaardig aan ONS Sneek. De winst voor ons is dat hier veel meer heeft ingezeten. Dat we toch verliezen, hebben we aan onszelf te wijten.”

De Dijk blijft door de nederlaag in de onderste regionen bivakkeren. Samen met Achilles’29 en Eemdijk staan de Amsterdammers met acht punten onderaan in de ranglijst. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zaterdag.