Home / Algemeen / De Dijk vol vertrouwen na trainingskamp in Alicante

De Dijk vol vertrouwen na trainingskamp in Alicante

Zondag hoofdklasser heeft zich in het Spaanse Alicante voorbereid op het tweede deel van de competitie.  Vijf dagen lang werkte de ploeg van Juan Fernandez Coto zich in het zweet. De oefenwedstrijden tegen FC Orhuela en Huerca leverden  trouwens  winst en verlies op.

De Dijk verbleef in het prachtige resort Hotel Golf Campoamor in Alicante. Bij aankomst (afgelopen zaterdag) werd er na de lunch direct een pittige training afgewerkt. Omdat ene trainingskamp er ook is voor de teambuilding werd de sessie afgesloten met het bekende ‘latje trap’.  Frank Teuling was de ‘loser’ en mocht iedereen ’s avonds van een drankje voorzien.

complex De eerste volledige dag (zondag) begon al vroeg. Twee trainingen op het programma en de nodige ontspanning na afloop middels ‘latje trap’. Ivo de Heus en Alje Wiltenburg waren de ‘losers’ en mochten in het doel staan waarna de rest van de selectie vol uit mocht halen vanaf de zestienmeter. Door de meesten werd ’s avonds al vroeg het bed op gezocht. Anderen brachten een bezoek aan het plaatselijke casino.

Maandag werden en wederom twee trainingen afgewerkt. De conditie van het veld kon volgens assistent-trainer Marco van Galen vergeleken worden met een biljartlaken. Deze dag werd de nadruk vooral gelegd op het belang van de tweede competitie helft. Een grote partij werd op het scherpst van de snede gespeeld.

image kopie

Dinsdag stond de eerste van de twee oefenwedstrijden op het programma. FC Orhuela, Seconda divison B, was een tegenstander van formaat. De dag mocht vrij worden ingevuld wat door veel spelers werd gebruikt om het centrum van Alicante te bezoeken.

De wedstrijd leverde doelman Raymond van Emmerik een behoorlijke blessure op. Met vijf hechtingen en een lichte hersenschudding mest hij zelfs een nacht in het ziekenhuis doorbrengen. Wat er precies gebeurde en hoe het nu met Van Emmerik is leest u hier. Na een 0-0 stand bij rust liep De Dijk uit naar een 2-0 overwinning door doelpunten van El Aamrani en Lindenbergh, Uitblinker in dit duel was Chakib Tayeb die keer op keer met geweldige rushes de Spaanse verdedigers het nakijken gaf.

Raymond van Emmerik moest na ene botsing met Fuat Benfiquera een nacht in het ziekenhuis doorbrengen
Raymond van Emmerik moest na ene botsing met Fuat Benfiquera een nacht in het ziekenhuis doorbrengen

Woensdag was Huerca (ook seconde divison)de tegenstander van de hoofdklasser. Tim Ruder bleek fit genoeg omte kunnen spelen. Sahin bleek na de test niet voldoende hersteld om te spelen. Na een busreis van twee uur was het vooral voor Giovanny Sabajo een leuke aankomst. Zijn neef is bestuurslid bij Huerca. Na de eerste helft keek De Dijk tegen een 3-0 achterstand aan. Na  rust was er enig herstel. El Aammrani en Said Bentohami zorgde voor de 3-2 eindstand.

image kopie 2
Donderdag vloog De Dijk, zonder Van Emmerik, terug naar Nederland. Zondag wordt de voorbereiding afgesloten met een thuiswedstrijd tegen Topklasser AFC. De wedstrijd begint zondag aan de Schellingwouderdijk om 14:00 uur.