De Dijk wint dankzij goals Ahahaoui en Kaars van Juliana’31

In de Derde Divisie zondag is De Dijk nog altijd ongeslagen. De koploper uit Amsterdam won op eigen veld van Juliana’31. Achmed Ahahaoui maakte in het tweede bedrijf de 1-0 en Dennis Kaars bepaalde in de 88e minuut de eindstand op 2-0.

Het publiek aan de Schellingwouderdijk werd na twee minuten opgeschrikt doordat Mattheys Kuypers uitermate ongelukkig terecht kwam. De verdediger van de gasten lag er heel even zeer ongelukkig bij, maar tot opluchting van iedereen spartelden zijn benen al snel. Hij moest echter wel aan de zijde van een verzorger het strijdtoneel verlaten. Arts Jelte was zijn vervanger.

Na dat het duel was hervat, pakte De Dijk het initiatief en trok Juliana’31 zich terug op de eigen helft. Toch liet de eerste echte kans nog even op zich wachten. Frank Schilder was na tien minuten dicht bij een vroege treffer, maar het lukte hem net niet om een indraaiende vrije trap van Harry Zwarthoed binnen te werken.

Juliana’31, dat als de nummer dertien van de ranglijst afreisde naar Amsterdam, kwam vrijwel niet aan voetballen toe. Vijf minuten na de mogelijkheid van Zwarthoed kreeg ook Nabil El Gourari een kans op de 1-0, maar het lukte hem niet om zijn schot van een kleine vijftien meter richting mee te geven.

In de 22e minuut kreeg ook Dennis Kaars een kleine mogelijkheid, maar de topscorer van De Dijk kon eigenlijk vrij weinig met een voorzet van rechts. Zijn kopbal werd zonder problemen gepakt door de doelman van de bezoekers. Aan de andere kant had Jeroen Verhoeven het rustig tot aan de 39e minuut. Toen werd een bal doorgekopt, waarna Stefan de Jong bijna profiteerde. De centrumaanvaller van Juliana’31 wipte de bal net over het doel van Verhoeven, die daarmee met de schrik vrij kwam.

Ahaoui scoort de 1-0 tegen Juliana'31. Foto: Rob Beense.
Ahaoui scoort de 1-0 tegen Juliana’31. Foto: Rob Beense.

Na de theepauze voerde De Dijk het baltempo op, maar bleef formatie van trainer Jochem Twisker in eerste instantie doorgaan met het missen van kansen. Onder meer Achmed Ahahaoui (geblokt) en Kaars (uit hoek getikt) hadden pech in de afronding, maar na bijna zeventig minuten spelen was het alsnog raak via Ahahaoui: 1-0.

Tim Ruder maakte dat niet meer mee. De verdediger verliet op slag van rust het veld met een enkelblessure. Hij werd vervangen door Moaad el Aakel.

Invaller Chakib Tayeb in actie. Foto: Rob Beense.

Na de verdiende openingstreffer kregen de Amsterdammers nog een aantal zeer grote kansen, maar alleen Kaars scoorde nog. In de 88e minuut maakte Kaars alsnog ‘zijn’ achttiende competitiegoal. “De doelpuntenmachine leek even te haperen”, lachte Jochem Twisker, coach van De Dijk, na afloop. “We zijn wel verwend natuurlijk met Dennis.”

Twisker zag zijn ploeg overigens een goede pot spelen. “Hoewel het lang 0-0 bleef, bleven we rustig. Daar wil ik mijn ploeg een groot compliment voor geven. Daarnaast ben ik natuurlijk blij met de heerlijke safe van Verhoeven bij een 1-0 stand.”

Klik hier voor de actuele stand, het programma en de andere uitslagen in de Derde Divisie zondag