fbpx
Home / slideshow / De eeuwige jeugd: Jubileumwedstrijd Klassiek Zeeburgia – Klassiek Ajax

De eeuwige jeugd: Jubileumwedstrijd Klassiek Zeeburgia – Klassiek Ajax

Morgenavond, vrijdag 6 september om 19.30 uur vindt bij de honderdjarige voetbalclub Zeeburgia aan de Kruislaan een jubileumwedstrijd plaats tussen Klassiek Ajax en Klassiek Zeeburgia. Spelers bij Klassiek Ajax zijn ondermeer Sjaak Swart, Daphne Koster en Ronald de Boer en in de opstelling van Klassiek Zeeburgia staan namen als Khalid Sinou, Ger Blokzijl, Freek de Jonge en Mike Kolf. Het Zeeburgia team wordt gecoached door Cor ten Bosch en Milco Velder.

Voorafgaand om 18.30 uur spelen jongens en meisjes Onder-11 elk een wedstrijd tegen een teamvan Tos Actief. Er zijn drink- en eetstalletjes en na de wedstrijden gaat in de kantine de televisie op Nederland-Duitsland, is er een DJ en een feest. Ook wordt op deze avond het door Floor Wesseling ontworpen jubileumshirt gepresenteerd.

Het jubileum heeft een naam gekregen: De Eeuwige Jeugd. Want Zeeburgia, amateurclub uit Amsterdam-Oost, is hofleverancier van het betaalde voetbal. Sinds de oprichting in 1919 zijn honderden talenten afgeleverd aan profclubs. Ook aan het einde van vorig seizoen vertrokken er weer 32 spelers, waarvan 6 naar Ajax, 4 naar FC Utrecht, 4 naar AZ. Niet alleen jongens, maar ook meisjes maken de overstap naar profclubs. Talenten als Ryan Donk, Stanley Menzo, Kenny Tete, Ouasim Bouy, Oussama Tannane, Luciano Narsingh en Joshua Brenet komen bij Zeeburgia vandaan. AVV Zeeburgia telt 1.200 leden en heeft, naast de succesvolle opleiding, ook een bloeiende senioren recreatie tak op zaterdag en zondagmiddag, en Futsal. In het kader van het jubileum vinden later dit jaar nog jubileumtoernooien plaats en rond de jaarwisseling verschijnt een jubileumboek, dat de
honderdjarige geschiedenis in beeld en woord weergeeft

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)

Send this to a friend