De Jonge (OFC): “Wij moeten ons focussen op de tweede periode”

Na een slechte start van het seizoen heeft OFC de wind momenteel weer in de zeilen. De ploeg die onder leiding staat van Imdat Ilguy won afgelopen weekend met 0-3 van JOS Watergraafsmeer en is nu geklommen naar de derde plaats op de ranglijst. “Voor ons was zondag een lekkere wedstrijd. En ik was blij dat ik daar met twee doelpunten een belangrijk aandeel in kon hebben. Maar voor ons is het belangrijkste dat we nu drie weken achter elkaar hebben gewonnen.”

RomanodeJonge2

Ondanks de goede serie denkt de Jonge dat OFC zijn top nog steeds niet heeft bereikt en dat het team nog veel beter kan spelen dan het bijvoorbeeld in de tweede helft tegen JOS Watergraafsmeer liet zien. “Het kan nog veel beter maar we zitten nu in een goede fase. Het vertrouwen in de ploeg is er op dit moment en dan zullen de resultaten uiteindelijk ook wel volgen.”

RomanodeJonge3

OFC liet met name in het begin van het seizoen veel punten liggen en wist ook in de topwedstrijden niet thuis te geven waardoor de achterstand op koploper Westlandia inmiddels is opgelopen tot elf punten. “Die is vrij groot maar wij moeten daar niet naar kijken en ons gewoon focussen op het pakken van de tweede periode. Als wij onze wedstrijden blijven winnen en Westlandia verspeelt ergens punten kunnen we op een gegeven moment wel weer omhoog kijken maar nu moeten we onze aandacht volledig richten op het pakken van die tweede periode.”

RomanodeJonge4

De Jonge kwam afgelopen seizoen over van Katwijk en was een van de vele aankopen van OFC. Toch voelt hij zich al helemaal thuis bij de club in Oostzaan. “Ik lig redelijk goed in het team en ben denk ik ook van waarde geweest voor de club. Toch zit ik net als OFC zelf nog zeker niet aan mijn top.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s:

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)