De Meer degradeert na strafschoppen uit derde klasse

De zaterdagselectie van De Meer speelt aankomend seizoen in de vierde klasse. De Amsterdammers gingen zaterdagmiddag namelijk tegen DEV Doorn onderuit na strafschoppen.

De Meer, dat in de derde klasse op de dertiende plaats eindigde, begon goed aan het duel en kwam via Sebastian Tabak op een terechte voorsprong te staan. De bezoekers hadden meer de bal en hadden daarmee het overwicht. In de tweede helft kwam DEV Doorn via een prachtig doelpunt echter op een gelijke stand te staan, waardoor De Meer weer opnieuw moest beginnen. Het had daarbij geluk dat de tegenstander een rode kaart had gekregen, maar mede door de warmte lukte het de club niet om te scoren.

Het zorgde ervoor dat De Meer en DEV Doorn een verlenging ingingen. De ploeg van Hans Verhoogt kreeg daarin een levensgrote kans, maar de bal eindigde tegen de paal aan. De opponent kreeg aan de andere kant van het veld eveneens een grote mogelijkheid. Ook die ging er echter niet in, waarna de verenigingen strafschoppen gingen nemen. Uiteindelijk was het DEV Doorn dat daarin aan het langste einde trok.

“Ons probleem van het hele seizoen is dat we wel verzorgd voetbal spelen, alleen moeilijk tot scoren komen. Dat zag je dit weekend weer terug”, oordeelde Verhoogt. “Daarnaast hebben we last gehad van veel langdurige blessures die we met onze smalle selectie niet konden opvangen. Aangezien we al vroeg wisten dat we nacompetitie gingen spelen, konden we in de laatste paar weken wat jongens sparen. Daarom hadden we een goed gevoel, maar helaas eindigt het hier.”

De vertrekkende trainer heeft er alle vertrouwen in dat De Meer volgend seizoen gaat meedoen voor de bovenste plaatsen in de competitie. “De club krijgt een selectie van 22 man die sterker is dan dit seizoen. Dan is het natuurlijk zuur dat ze in de vierde klasse moeten beginnen, maar ik weet zeker dat ze bovenin gaan meedraaien. Hopelijk weten ze dan na één seizoen terug te keren.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)