De Meer herpakt zich, maar weet geen resultaat te boeken

Na de pijnlijke 2-11 nederlaag van vorige week tegen Hoofddorp wilde De Meer zich deze week herpakken. Het ging op bezoek bij directe concurrent Kolping Boys. Een resultaat werd niet De Meer, maar rechtte wel de rug: 2-1.

“Vorige week was in veel opzichten heftig. Alles wat fout kon gaan ging fout”, blikt trainer Marciano Nonneman terug. “We hebben deze week goed met elkaar gesproken om de koppen dezelfde kant op te krijgen en een plan afgesproken voor vandaag. Helaas hebben we niet op een resultaat kunnen spelen.”

Om zijn groep vertrouwen te geven, startte Nonneman voor zover mogelijk met dezelfde basiself. Toch moest hij noodgedwongen een paar wijzigingen doorvoeren. Zo ontbrak aanvoerder Jasper Santen vanwege ziekte en waren er ook wat blessures.

In de eerste helft kwam De Meer ondanks alle inspanningen op een 2-0 achterstand. In de 88e minuut werd het via Krys Zwaga nog wel 2-1, maar er was te weinig tijd om nog voor de gelijkmaker te gaan.

Ondanks de nieuwe nederlaag was Nonneman positief: “We stonden vandaag een stuk beter dan vorige week en dan zie je dat we gewoon een goed team hebben, we scoren alleen te weinig. Ik vind het knap van de jongens hoe positief ze vandaag het veld op gingen, na de ervaring van vorige week. Ze gingen echt volle bak.”

Volgende week wacht De Meer een pittig duel tegen een Amsterdamse tegenstander. AGB komt op bezoek. De ploeg van Imdat Ilguy verloor dit weekend met 1-3 van Vitesse ‘22.

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 1a

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)