De Meer toont veerkracht tegen Arsenal en bekert door

Ook voor Arsenal en De Meer stond zaterdagmiddag het laatste duel in de groepsfase van de beker op het programma. Omdat CSW en Hillegom eerder in de middag al gespeeld hadden en Hillegom dat duel won, wist men al wat er nodig was om de volgende ronde te bereiken. Arsenal zou ook met een nederlaag nog een goede kans maken om door te gaan, De Meer had minimaal een punt nodig. Na 90 minuten stond er 2-4 voor De Meer op het scorebord en bekerden beide ploegen door.

De Meer begon goed aan de wedstrijd, maar na een foutje achterin was het Arsenal dat op voorsprong kwam. Doelman Dion Boonstra was kansloos op de inzet van Shadi El Sabrouty. Er waren echter nog 80 minuten te spelen en De Meer ging dan ook gewoon verder waar het gebleven was. Halverwege de eerste helft maakte Luc Stolker, die toch niet naar Hoofddorp verkaste maar bij De Meer bleef, indruk met eerst een panna en vervolgens een fraaie hakbal. Maar uiteindelijk resulteerde de aanval in niet meer dan een corner. Met ongeveer een half uur op de klok kreeg De Meer na een vrije trap vanaf de rechterkant een uitstekende mogelijkheid op 1-1, maar de inzet van de mee naar voren gekomen Krys Zwaga ging net naast. Arsenal wist dat het zelf niet hoefde vandaag en wachtte geduldig af tot de Meer fouten maakte. Dat gebeurde een kleine tien minuten voor rust opnieuw. Na een fout van Zwaga lag het achterin open. Boonstra redde nog op de inzet van Stefan Batista Pereira, maar in de rebound was het raak voor Kiet Versluys 2-0. Dat was ook de ruststand.

Na rust ging De Meer nog een stapje harder lopen en rondde Frank Oude Avenhuis een goede aanval af: 2-1. De ploeg van Stan Bijl drukte door en al snel lag ook de 2-2 in het net, via Dennis Trefilov. Het ging hard, al snel werd het ook 2-3. De doorgebroken Trefilov werd neergehaald door de aanvoerder van Arsenal, die mocht gaan douchen. Vanaf de stip zette Emre Dalikran de 2-3 op het scorebord. Vlak voor tijd maakte Jasper Santen er ook nog 2-4 van. Het was voor beide ploegen genoeg om door te bekeren.

Volgende week start De Meer de competitie met een thuiswedstrijd tegen FC Jeugd, Arsenal ontvangt FC Almere.