De Meer verslaat Zuidoost United en promoveert naar derde klasse

In de Amsterdamse Bijlmer heeft De Meer een bijzonder knappe prestatie geleverd. Na de 1-0 overwinning in de heenwedstrijd versloeg het elftal van Carlos Alarcon Vidal Zuidoost United opnieuw, ditmaal werd het 1-3. Door de zege is De Meer volgend jaar derdeklasser, Zuidoost United blijft na het verlies actief in de vierde klasse.

Zuidoost United had tijdens het duel op tweede Pinksterdag het meeste balbezit. De Meer koos er bewust voor om in te zakken en liet de thuisclub het spel maken. In de omschakeling waren de bezoekers via hun snelle rechtsback Rodger Buijs af en toe dreigend, grote kansen leverde dit niet op. Zuidoost United kwam een aantal keren gevaarlijk opzetten vanaf de rechterkant. De voorzetten van rechtsbuiten Lieuw-A-Soe waren echter niet op maat. Het gevaarlijkste moment in de eerst helft was een schot van Zuidoost United-middenvelder Joshua Bicentine waarbij de lat geraakt werd.

IMG_3190

In de tweede helft leek De Meer al snel op voorsprong te komen nadat aanvoerder Daan Balijon een vrije trap panklaar legde voor Louis Achterberg. Maar de treffer van de verdediger werd afgekeurd wegens buitenspel. In de 60ste minuut viel de bevrijdende treffer voor De Meer alsnog. Stefan de Vries wipte een vrije trap van Balijon knap over doelman Van Eiyck heen en zorgde voor dolle vreugde bij de bezoekers.

IMG_3216

Na openingstreffer lukte het een vermoeid Zuidoost United niet meer om gevaarlijk te worden. De tweede treffer van De Meer kon dan ook niet uitblijven en viel in de 80ste minuut, opnieuw was De Vries de doelpuntenmaker. De spits kopte een lange uittrap van doelman Joey Hidding over de uitkomende Van Eyck heen en besliste de strijd definitief in het voordeel van De Meer. In de absolute slotfase scoorden beide elftallen via Hielkema en Esajas nog één keer waardoor het duel in 1-3 eindigde.

IMG_3204

Succescoach Carlos Alarcon Vidal: “Een geweldige prestatie van mijn elftal. De wedstrijd verliep zoals verwacht met veel balbezit voor Zuidoost United. De spelers hebben de ruimtes uitstekend klein gehouden en tactisch een goede wedstrijd gespeeld. Over twee wedstrijden gezien denk ik dat het terecht is dat wij als winnaar uit de strijd zijn gekomen. Fantastisch dat we promoveren, deze geweldige groep heeft er echt keihard voor gewerkt.”