De Meern troeft Waterwijk af in slotfase

Op sportpark Rie Mastenbroek heeft tweedeklasser Waterwijk de punten niet in eigen huis kunnen houden. Het verloor vlak voor tijd met 2-3 van De Meern. De ploeg van trainer Mo El Abdallaoui kreeg wel genoeg kansen, maar scoren was weer een ander verhaal. Door dit verlies blijft de ploeg in de onderste helft van de ranglijst staan.

Het begin was van de thuisclub niet slecht, men had een overwicht op het veld en kreeg de nodige mogelijkheden. Maar Waterwijk was niet scherp genoeg, bij mogelijkheden uit een hoekschop en een vrije trap. Na een kwartier spelen kwam De Meern beter in de wedstrijd te zitten. Het tempo ging omhoog en de gasten waren via de vleugels gevaarlijk. De mogelijkheden werden vooralsnog niet benut. Ook een inzet van Jurre van der Gun van De Meern trof geen doel. Niet veel later scoorden de gasten uit een vrije schop. Stan de Groot schoot laag in, maar de Waterwijk-doelman ging hierbij niet vrijuit: 0-1. Enkele minuten later had het weer gelijk kunnen staan, echter ging de kopbal van Desmond Mensen naast.  Tot de rust ging de strijd gelijk op en werd er niet meer gescoord.

Na de hervatting speelde Waterwijk in een veel hoger tempo en kwamen de gasten onder druk te staan. Dit leidde in de 48e minuut direct tot een doelpunt. Een snelle aanval over links werd goed voorgegeven en Ryannique Inge schoot de bal hard in de kruising: 1-1. Waterwijk wilde meer en bleef in een hoog tempo spelen. Wel was De Meern gevaarlijk in de omschakeling. Tien minuten na rust kwamen de gasten dan weer op voorsprong. Een kopbal van Indy van de Pol verdween achter Waterwijk-doelman Hermans: 1-2. Na 67 minuten spelen trok Waterwijk de stand toch weer gelijk. Invaller Djaylani Hussainali rondde een aanval keurig af: 2-2. Wel kwam De Meern voor de derde keer op voorsprong. Door een overtreding kregen de gasten een strafschop. Deze werd beheerst door Tom Gentenaar ingeschoten: 2-3. Waterwijk wist in het restant van de wedstrijd niet meer op gelijke hoogte te komen.

Trainer El Abdallaoui van Waterwijk: “Vaak ging het allemaal te haastig en te onzuiver. Er waren genoeg kansen, maar ook hier ging het wel eens te slordig. Komende zaterdag zullen we weer aan de bak moeten om wel punten te pakken”. Door dit verlies staat Waterwijk tiende. Volgende week wacht, in IJsselstein, IJFC.

Tekst: Herman de Wit