Home / slideshow / De Meteoor begint goed aan competitieseizoen: “De club is toe aan de derde klasse”

De Meteoor begint goed aan competitieseizoen: “De club is toe aan de derde klasse”

De Meteoor is het nieuwe seizoen in de vierde klasse goed begonnen. De Amsterdammers wonnen vooralsnog zes keer, speelden eenmaal gelijk en verloren eveneens eenmaal. Het gelijkspel vond zondagmiddag plaats toen de club 1-1 speelde tegen Sporting S. Desondanks werkt hoofdtrainer Charles Loots met de groep met vertrouwen richting het hoogste doel: promotie naar de derde klasse.

De vereniging wisselt dit seizoen ijzersterke wedstrijden af met teleurstellende resultaten. Waar De Meteoor zeges boekte op Beemster (7-0), Purmerland (3-1), Victoria O (0-6) en Alkmaarsche Boys (1-2), behaalde het mindere cijfers tegen Zeevogels (5-1) en Sporting S (1-1). “We hebben dit seizoen een aantal aardige wedstrijden afgewerkt”, zo oordeelt Loots. “Tegen Victoria hebben we bijvoorbeeld goed gespeeld. Natuurlijk is het balen dat we gelijkspelen tegen Sporting S. Anderzijds hebben we nog een lang seizoen te gaan, waardoor we vooruit moeten kijken.”

Loots is bezig aan zijn eerste seizoen bij De Meteoor en heeft allerminst spijt dat hij de overstap maakte. “Ik heb het goed naar mijn zin bij deze vereniging. Als trainer is het fijn om bij De Meteoor te zitten, want alles is goed geregeld. Zo gaan we tijdens alle uitwedstrijden met een bus naar de tegenstander toe. Bij welke andere amateurclub op dit niveau zie je dat? Bovendien zijn alle materialen aanwezig die ik nodig heb. Wat dat betreft wijst alles erop dat De Meteoor toe is aan een stap naar de derde klasse.”

Ook over de spelersgroep heeft de oefenmeester weinig te klagen. “De jongens werken keihard op het trainingsveld en laten zien veel met deze vereniging te willen bereiken. Dat zien we ook terug aan de resultaten, want we hebben veel wedstrijden gewonnen. De komende maanden moeten we ervoor zorgen dat de spelersgroep zich blijft verbeteren, zodat we bovenin blijven staan. Dan moeten we aan het einde van het seizoen zien wat mogelijk is.”

De hoofdtrainer ziet daarbij een belangrijke rol voor zichzelf weggelegd. Waar hij over veel onderdelen tevreden is, vindt hij dat zijn spelers eveneens voldoende kunnen verbeteren. “We moeten ervoor zorgen dat de automatismen nóg meer in het elftal komen, zodat we op een eenvoudige manier verschillende aanvalsvormen met elkaar kunnen afwisselen. Op de trainingen probeer ik de spelers daarin steeds beter te laten worden. Hopelijk kunnen we na de winterstop snel weer voetballen, zodat we het seizoen goed kunnen eindigen.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)