Home / slideshow / De Meteoor beleeft veelbelovende start: “Overwinningen werken als doping”
Charles Loots

De Meteoor beleeft veelbelovende start: “Overwinningen werken als doping”

De zondagselectie van De Meteoor staat na drie wedstrijden nog altijd op het volledige aantal punten. De Amsterdammers versloegen achtereenvolgens Apollo ’68 (4-0), Oosthuizen (1-6) en Beemster (7-0), waarmee het vertrouwen tankte richting de komende maanden.

Voor hoofdtrainer Charles Loots is het een ideaal begin. De trainer staat dit seizoen voor het eerst aan het roer bij De Meteoor en kon zich met de resultaten geen betere start voorstellen. Loots blijft echter kritisch. “In onze eerste drie wedstrijden waren we steeds de bovenliggende partij”, oordeelt de oefenmeester. “We hebben natuurlijk de kwaliteiten in de selectie zitten om een goed niveau te bereiken. Dan is het nog wel zaak om de uitvoering goed te laten verlopen en de veldbezetting op orde te houden.”

Over dat laatste onderdeel is Loots gedeeltelijk tevreden. Hij neemt de wedstrijd van afgelopen zondag tegen Beemster als voorbeeld. “De tegenstander stond geparkeerd op zijn eigen speelhelft en liet ons in een kleine ruimte voetballen. Ons baltempo was echter in de eerste helft te laag, waardoor we met een 1-0 voorsprong de rust ingingen. Dan is het belangrijk om het veld breed te houden en scherp te blijven op de counter. Na de rust deden we het een stuk beter, waardoor we ruim wonnen.”

Met de huidige resultaten lijkt De Meteoor een goede kans te maken op promotie richting de derde klasse, maar Loots houdt zich voorlopig ver weg van het uitspreken van die verwachtingen. “Als vierdeklasser kunnen we zomaar een keer een paar spelers missen, waardoor we cruciale punten verspelen. Zondag gaan we op bezoek bij Zeevogels, wat voor ons een mooie test is om te zien waar we staan.” Loots verwacht dan wederom een ploeg met zelfvertrouwen. “Het prettige van overwinningen is dat die als doping werken. Hoewel ik wist dat De Meteoor over een goede ploeg beschikte, had ik van tevoren nooit verwacht dat we na drie wedstrijden op negen punten zouden staan. Hopelijk weten we deze vorm de komende periode vast te houden.”

Tekst: Jordi Smit