Home / slideshow / De Meteoor en Loots zetten volgend seizoen samenwerking voort
Charles Loots

De Meteoor en Loots zetten volgend seizoen samenwerking voort

Charles Loots gaat nog een seizoen langer door bij De Meteoor. De oefenmeester kwam afgelopen zomer bij de vereniging terecht en doet het dermate goed dat deze graag met hem doorwilde. Ook Loots zag voldoende brood in een verlenging.

Loots was een half jaar geleden de opvolger van Trevor Strobbe die het eerder uitstekend deed bij De Meteoor. De verwachtingen waren dan ook hooggespannen bij zijn aantreden, maar die stonden goede resultaten in de beginfase niet in de weg. Na drie goede bekerduels won het in de competitie achtereenvolgens van Apollo ’68 (4-0), Oosthuizen (1-6) en Beemster (7-0). Na acht duels staan de Amsterdammers met 19 punten op de tweede plaats in de competitie.

In december besloten beide partijen met elkaar om de tafel te zitten. Waar De Meteoor graag doorwilde, was ook de oefenmeester enthousiast. “Soms ontstaan scheurtjes wanneer de samenwerking bij de club of trainer niet lekker loopt, maar dat was hierbij zeker niet het geval”, stelt Loots, die zelf nog wel moest nadenken over wat hij wilde. “Ik kan met mijn trainerspapieren een stap omhoog maken, maar ik heb het simpelweg goed naar mijn zin bij De Meteoor. Alles is perfect geregeld en het bestuur laat merken dat het graag met me door wil. Aangezien we pas een paar maanden bezig zijn, besloot ik om de samenwerking een vervolg te geven.”

De komende maanden gaat Loots samen met zijn technische staf aan de slag om de spelersgroep onder de loep te nemen. Deze week staan gesprekken met de individuele spelers op het programma, waarbij het eveneens over volgend seizoen gaat. Op basis van deze gesprekken gaat Loots verder aan te slag. “We hebben een aantal jongens op het oog, alleen het is wel van belang waarin we volgend seizoen spelen. Als we weten te promoveren dan moeten we ons klaarmaken voor de derde klasse. Anders moeten we ons voorbereiden op de vierde klasse. Hoe dan ook willen we verder bouwen en onszelf als club blijven ontwikkelen.”

Voor het bestuur van De Meteoor was er weinig twijfel om de weg met Loots een vervolg te geven. Zo laat Michel van Zwieten weten: “Als bestuur zijn wij zeer tevreden met het feit dat we langer met Charles blijven werken. Daarmee kunnen we het goede werk dat hij dit seizoen heeft ingezet, aankomend seizoen een vervolg geven. Samen met zijn assistent Michel Pleune is hij zeer begaan met de vereniging, waarbij hij eveneens meedenkt met De Meteoor. Hopelijk kunnen we snel weer starten aan de competitie, zodat we voor de promotie naar de derde klasse kunnen spelen.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: De Meteoor

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)